Bašus (TOP 09): Maximální využití vody je v dnešní době více než potřebné

15.06.2020 12:22

Co se v Jablonci nad Nisou povedlo... Je to určitě investice do dešťové kanalizace. Tato voda, zadržená v retenční nádrži mimo splaškovou vodu v ulici Budovatelů, se pak bude moci využívat pro potřeby města (kropení, zalévání).

Bašus (TOP 09): Maximální využití vody je v dnešní době více než potřebné
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Přebytek se pak regulovaně odteče podle požadavků Povodí Labe do Nisy hned u lázní. Víme, že hloubení "metra" v ulici Budovatelů v době, kdy je odkloněná doprava směrem na Prahu přes Liberec a město se nám tak ucpává, je tak trochu nešťastné. Ale považujeme to za menší zlo (ke kterému se čas od času musíme všichni ve svém životě přiklonit), neboť šetření a maximální využití vody je v dnešní době více než potřebné.

Také v době přívalových dešťů se přestane vylévat splašková voda kanalizace přes přepady do Nisy. Asi všichni si uvědomujeme, že už někdy od roku 2015 se naše země potýká se suchem a nechat vodu jen tak protékat bez užitku je luxus, který si prostě nemůžeme dovolit. Proto, prosím, vydržme chvilku objížďky, omezení, hluk bagrů apod. Jednou se nám to v dobrém vrátí.

Koho trápí sucho a rád by o tom věděl něco více, může se podívat na náš článek, kde tuto problematiku popisuje náš leader kandidátky do krajských voleb Jiří Klápště - vedoucí CHKO Český ráj ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče