Baudyš (Cesta otevřené společnosti): Biden a Trump? Jsem v šoku

05.11.2020 7:16

Komentář na facebookovém profilu k volbám v USA.

Baudyš (Cesta otevřené společnosti): Biden a Trump? Jsem v šoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Antonín Baudyš

Přátelé, jsem v šoku, ale pravdu na stůl, Donald Trump prohrává. Joe Bidenovi stačí získat 18 volitelů, aby dosáhl vítězství, zatímco Donald Trump by jich musel získat 58. Ještě není vše ztraceno, ale podle mého to vypadá velice nepříznivě. A je možné, že sledujeme rozpad Spojených států v přímém přenosu.

Hlava mi vůbec nebere, jak je to možné, Bidenovy meetingy byly prázdné, na podporu Trumpa naopak dlouhé kolony aut s prapory projížděly bulváry, srocení obyvatel s vlajkami, prostě mega podpora. Napadá mne podezření týkající se korespondenčních voleb. Říjnová zpráva z Judicial Watch, říká že bylo ve 29 státech unie zaregistrováno o 1.8 milionu voličů více, tzv. ghost votes. Účast ve volbách ve Wisconsinu a Michiganu překonala 100% existujících voličů. Vypadá to na velkou velkou blamáž, skandál jako vrata.

Bidenovo vítězství by, dle mého soudu, poslalo Spojené státy do poškození autority (stáří, senilita), poškození mravního kreditu (korupce, pedofilie) a rýsuje se s ním i další oslabování Severoatlantické aliance a ztráta její akceschopnosti. Bidenovo vítězství je výhrou leda pro Čínu a částečně pro EU, Biden nebude - schopen vůči těmto dvěma velmocem dělat nic z toho, co dělal dosud Trump.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě