Bauer (ODS): Místo neustálých slibů a drobných změn potřebuje ČR komplexní důchodovou reformu

20.04.2018 15:13

Občanští demokraté podporují nový model zvyšování důchodů, a to i přesto, že ho navrhuje vláda bez důvěry. Upozorňují ale, že řešení, které projednala Poslanecká sněmovna, je nedostatečné.

Bauer (ODS): Místo neustálých slibů a drobných změn potřebuje ČR komplexní důchodovou reformu
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Jan Bauer

Podle ODS Česká republika potřebuje důchodovou reformu, poslední dvě vlády pro ni ovšem neudělaly vůbec nic. Liknavost obou vlád ohrožuje mladé lidi, kteří budou jednou v důchodu a v současné době nevědí, jakým způsobem se na něj mají připravit.

„Jsme připraveni se bavit o růstu důchodů, ale návrh, se kterým přišla vláda v demisi, je nesystémový a do budoucna nic neřeší. Česká republika nutně potřebuje komplexní důchodovou reformu. Tu ale současná, ani minulá vláda nepředložily. A to i přesto, že předchozí vláda, ve které mimochodem také seděl Andrej Babiš, zrušila jediný poctivý a úspěšně dotažený pokus o reformu, která dávala budoucím generacím alespoň nějaké jistoty. Místo makání jsme se ale dočkali jenom dalších slibů a ad hoc návrhu zákona, který nikomu, a obzvlášť současné ekonomicky aktivní generaci žádnou jistotu nepřinese,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Bauer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích