Bauer (ODS): Podpořili jsme PPP model dostavby D4

09.02.2021 17:16

Poslanci ODS dnes v Poslanecké sněmovně podpořili finanční rámec pro dostavbu dálnice D4 soukromým investorem v rámci PPP projektu. S výstavbou dálnice v úseku Háje-Mirotice tak bude možné začít již v březnu, s jeho uvedením do provozu se počítá v roce 2024.

Bauer (ODS): Podpořili jsme PPP model dostavby D4
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Jan Bauer

Podle poslance a zpravodaje předloženého vládního materiálu Jana Bauera je to dobrá zpráva pro Jihočechy a všechny, kteří míří do Jihočeského kraje, protože dopravní spojení tímto směrem je dlouhodobě nevyhovující. Pokud by Sněmovna nerozhodla včas, hrozilo, že se výstavba zpozdí.

„Jsem rád, že i díky iniciativě, kterou jsem měl jako zpravodaj možnost vyvinout, jsme vládní návrh financování tohoto projektu provedli důkladnou debatou a Sněmovna o něm mohla rozhodnout včas. Dostavba D4 nejenže zlepší život lidí v Jihočeském kraji, ale současně ukáže, jak dobře umí stát spolupracovat se soukromým sektorem a zda je schopný projekty tohoto typu ohlídat. Pokud se nám do budoucnosti podaří udržet důvěru ze strany státu i soukromých investorů, bude možné podobnou cestou postupovat také u dalších infrastrukturních projektů,“ uvedl poslanec Jan Bauer.

Ten současně zdůrazňuje, že projekt není jen o výstavbě, ale vybraný investor ponese zodpovědnost také za dlouhodobě kvalitní údržbu a provoz. „Zvolený model financování pak má zajistit, že stát za dálnici koncesionáři zaplatí až v okamžiku, kdy se po ní svezou první řidiči. Přes tuto garanci budu jako jihočeský poslanec proces výstavby a kontrolní postupy ze strany státu pečlivě sledovat,“ ujistil Jan Bauer.

Ten se chce nadále zasazovat také o zlepšení navazujícího dopravního spojení z Písku směrem na hraniční přechod Strážný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.