Beitl (ODS): Chování kancléře Mynáře je nepřijatelné

15.05.2020 12:54

Zahraniční výbor dnes přijal usnesení, které jsem navrhl spolu s Markem Bendou. Prostřednictvím předsedy výboru žádáme předsedu sněmovny, aby s prezidentem republiky řešil chování úředníků Kanceláře Prezidenta republiky vůči Parlamentu ČR.

Beitl (ODS): Chování kancléře Mynáře je nepřijatelné
Foto: archiv politika
Popisek: poslanec Parlamentu ČR Petr Beitl (ODS)

Kancléř Mynář totiž odmítl pozvání výboru na projednávání kauzy výhrůžného dopisu z čínské ambasády zesnulému předsedovi senátu Jaroslavu Kuberovi. Od úředníka Prezidentské kanceláře je to nepřijatelný postup.

Text usnesení ze dne 14. května 2020

k výhružné listině velvyslanectví Čínské lidové republiky doručené Kanceláři prezidenta České republiky ve věci plánované cesty někdejšího předsedy Senátu J. Kubery na Tchaj-wan

Zahraniční výbor

I. odkládá projednávání bodu; 

II. pověřuje předsedu zahraničního výboru JUDr. Ondřeje Veselého, aby požádal předsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Mgr. Radka Vondráčka, aby projednal s prezidentem České republiky Ing. Milošem Zemanem otázku ignorování zahraničního výboru ze strany úředníků Kanceláře prezidenta České republiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině