Beitl (ODS): Jsme tady a jsme schopni se o lidi postarat

25.03.2020 15:00

Poslanec Petr Beitl se rozhodl jednat a na základě dostupných informací a vlastních kontaktů objednal respirátory třídy FFP2 v hodnotě 400 tisíc korun. Dodávka přišla do ČR za necelých 7 dní od objednávky a zaslání peněz čínskému dodavateli.

Beitl (ODS): Jsme tady a jsme schopni se o lidi postarat
Foto: archiv politika
Popisek: poslanec Parlamentu ČR Petr Beitl (ODS)

Dodávka respirátorů do ČR zdaleka není tak složitá a zdlouhavá, jak se nám snaží namluvit vrcholní představitelé naší země. Jde to i bez prezidentské pomoci a dalších jednání na vládní úrovni. Navzdory rétorice pana premiéra a jeho snahám ovládnout celou situaci pro sebe a svoje zviditelnění. Poslanec ODS Petr Beitl zajistil z vlastních zdrojů během sedmi dnů dodávku čtyř tisíc respirátorů, které chce v následujících dnech rozdělit lidem v první linii.

„Vzhledem k tomu, že transakce obchodů s Čínou obsahuje určitou míru rizika, bylo mým cílem najít a ověřit dodavatelskou cestu,“ vysvětluje Petr Beitl. „Mým motivem samozřejmě je a bylo pomoct těm, kteří to potřebují a jsou v první linii – zdravotníkům, sociálním pracovníkům, pracovníkům prodejen a služeb. Tím druhotným cílem je dokázat, že to jde rychleji, než nám vláda ukazuje. Je ale nutné jednat a nemluvit o tom. Reagovat v řádu hodin a ne dnů nebo dokonce týdnů, jak jsme byli svědky,“ dodává Beitl.

První dodávka 4000 ks respirátorů dorazila na pražské letiště v pondělí večer. Během středy a čtvrtka budou díky aktivitě poslance ODS zavezena zdravotnická zařízení, městské úřady, pečovatelské služby v Libereckém kraji.

„Uvědomuji si, že v tomto množství nenabízím záchranu a spasení, ale zároveň se domnívám, že pokud se dostanou roušky a respirátory na správná místa, znamená to v současné situaci, kdy si lidé šijí roušky doma a po kusech je nabízejí na nemocniční oddělení atd., velkou pomoc,“ říká Petr Beitl.

Respirátory pro svou obec si převzal i Vít Vomáčka, starosta Kravař na Českolipsku. „Oceňuji kroky pana Beitla. Líbí se mi, když se moc nemluví a v tichosti se dělají kroky prospěšné pro lidi. Situaci se snažíme všichni operativně řešit bez humbuku okolo. Já ve své obci a pan poslanec v regionu. Jsem rád, že to funguje a můžeme pomoct,“ konstatuje Vít Vomáčka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…