Beitl (ODS): Kompenzace, zdá se, nejsou pro každého

01.12.2020 9:15

Už téměř dva měsíce mají podnikatelé z nařízení státu zavřené provozovny. Dva měsíce nemohou vydělávat, aby zajistili finance pro chod firem, své rodiny a výplaty pro zaměstnance.

Beitl (ODS): Kompenzace, zdá se, nejsou pro každého
Foto: archiv politika
Popisek: poslanec Parlamentu ČR Petr Beitl (ODS)

Vláda sice deklaruje širokou podporu, ale jak je to ve skutečnosti? Některé druhy podpory nejdou kombinovat.

Například kompenzační bonus pro živnostníky nemůže mít souběh s Antivirem, který je podporou mezd zaměstnanců. A i když se zdá být na první pohled jasné, že živnostník, který má zaměstnance a stát mu zavřel provozovnu, potřebuje na pouhé přežití oba druhy podpor, opak je pravdou. Musí si vybrat buď jedno nebo druhé.

A právě z tohoto důvodu v pátek kolega Vojtěch Munzar (ODS) podal v rámci projednávání novely zákona o spotřebních daních pozměňovací návrh, který by tuto nelogičnost narovnal a umožňoval souběh více kompenzací, tak jak velí logika nákladů podnikatele.

Bohužel podporu jeho návrh našel jen v opozičních lavicích a proto tato nespravedlnost, tato Sofiina volba, zda zvolit příjem pro sebe a své rodiny nebo podporu na platy pro zaměstnance, živnostníkům zůstává.

Příběhů o složitém rozhodování je hodně. Mnoho z těch, kteří stále nevěří tomu, že je vláda takto obelhala, se obrací na mě jako na poslance. Dotazy stále dostáváme i do Poradny pro podnikatele, kterou jsme v kanceláři ODS v Jablonci nad Nisou otevřeli ve spolupráci s naším kolegou a daňovým poradcem Borisem Pospíšilem už na jaře během první vlny koronaviru. 

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.