Bělobrádek (KDU-ČSL): Podpora inovací je investicí do budoucnosti úspěšné ekonomiky

19.05.2016 13:05

V rámci třetího dne cesty po Spojených státech se místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek setkal s českými podnikateli působícími v kalifornském Silicon Valley, jednal se zástupci společnosti Apple v Cupertinu nebo navštívil prestižní americkou univerzitu ve Stanfordu.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Podpora inovací je investicí do budoucnosti úspěšné ekonomiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Bělobrádek je v USA s delegací poslanců Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny České republiky vedené předsedou Sněmovny J. Hamáčkem, se zástupci Hospodářské komory ČR a s podnikatelskou misí.

„Silicon Valley a společnosti, které tu podnikají, určují budoucí globální trendy v nejperspektivnějších oblastech průmyslu a technologií. Jasně dokazují, že budoucnost patří inovacím s vysokou přidanou hodnotou lidské myšlenky, a že podpora inovací je investicí do budoucího bohatství, do konkurenceschopné ekonomiky 21. století. A inovace vzejdou především z výzkumu a vývoje,“řekl k jednáním místopředseda vlády Bělobrádek.

S delegací členů Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny ČR zavítal vicepremiér také na univerzitu ve Stanfordu, která patří mezi nejprestižnější vysoké školy na světě..

V Kalifornii ještě místopředsedu vlády čeká prohlídka továrny společnosti Tesla vizionáře Elona Muska ve Fremontu a jednání na půdě univerzity v Berkeley (Center for Enterpreneurship and Technology). Potom se delegace přesune do Chicaga.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…