Bělobrádek (KDU-ČSL): Podpoříme zvýšení zaměstnanosti

10.10.2013 16:30

Jedním z nejpalčivějších problémů dnešní doby je bezesporu nezaměstnanost. Jeho řešení je proto první ze sedmi hlavních programových priorit KDU-ČSL. Podle lidovců je nutné situaci okamžitě začít řešit změnami zákonů, které umožní flexibilní pracovní dobu.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Podpoříme zvýšení zaměstnanosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Mnoho lidí přišlo o práci, vláda přiškrtila investice a zvýšila daně. Nelze se proto divit, že není dostatek pracovních příležitostí. Sám jsem měl možnost poznat takové podnikatele, kteří raději zvolili odchod z trhu, než aby museli dále snášet nepříznivé podmínky pro provozování své činnosti,“ komentuje nynější neutěšenou situaci předseda KDU-ČSL Pavel  Bělobrádek.

 „Kromě toho se musí vyplatit chodit do práce. Není možné, aby bylo výhodnější být na sociálních dávkách než pracovat a mít děti,“ dodává lídr křesťanských demokratů a vyjadřuje se i k samotnému postavení rodiny: „Rodina je základem fungující společnosti a chceme jí proto vytvořit co nejpříznivější prostředí.“

Podpora je klíčová pro ohrožené skupiny

Prosadíme také pomoc nejvíce ohroženým skupinám, tj. matkám na rodičovské dovolené, absolventům a starším lidem. Za jedno z řešení považuje KDU-ČSL zvýšení počtu míst na částečný úvazek.  „Zaměstnavatelé musí mít důvod, proč takové lidi zaměstnat. Chtěli bychom, aby minimálně státní a polostátní firmy zaměstnávaly na částečný úvazek maminky s dětmi, absolventy a starší lidi," popisuje jedno z navrhovaných řešení nezaměstnanosti Pavel Bělobrádek.

„Budeme také podporovat malé a střední firmy, jsou páteří naší ekonomiky. Poctivě platí daně, obtížněji propouštějí a jsou také mnohem více lokálně odpovědné než velké montovny. Nebudeme proto zvyšovat jejich daňovou zátěž. Zvyšování daní už bylo dost,“ zakončuje lídr KDU-ČSL.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.