Bělobrádek (KDU-ČSL): Setkání s bojovníkem za lidská práva

18.07.2015 8:33

Během své soukromé cesty po Evropě navštívil bojovník za lidská práva a jeden z hlavních představitelů opozice v Kambodžském království Kem Sokha Českou republiku. V Praze se setkal s předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Setkání s bojovníkem za lidská práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

"Osudu, jako je váš, jsme v naší zemi zažili hodně, příkladem může být bývalý prezident Václav Havel. Navíc lidská práva jsou univerzální a jejich ochrana je jedním z důležitých témat české zahraniční politiky. Velice si vážím morálně integrálních osobností, které se velkou část svého života věnovaly boji za lidská práva, přál bych si takových v politice více," řekl Pavel Bělobrádek.

Kem Sokha zavzpomínal na 80. léta minulého století, tehdy v naší zemi studoval Vysokou školu chemicko-technologickou.

"Je to moje první návštěva po třiceti letech, kdy jsem byl naposledy v tehdejším Československu a mám na tuto zem mnoho krásných vzpomínek. V Kambodži je téměř 70 % obyvatel mladších 25 let, ale společnosti chybí vzdělávací systém, dovednosti a znalosti nutné pro rozvoj plnohodnotné ekonomiky. Česko je pro nás v tomto vzorem, protože má vzdělané a kvalifikované lidi, technologie a vyspělé školství," řekl Kem Sokha.

Kem Sokha jako první zavedl svobodné fórum na úrovni vesnic, které umožnilo otevřenou diskusi o občanských a politických právech.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu