Bělobrádek (KDU-ČSL): Zajímá nás bezpečnost unie a její jednodušší fungování

26.02.2019 6:34

Spitzenkandidát evropských lidovců Manfred Weber v Praze se setká s vedením KDU-ČSL i studenty.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Zajímá nás bezpečnost unie a její jednodušší fungování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Kandidát evropských lidovců na šéfa Evropské komise (tzv. spitzenkandidát) Manfred Weber zamířil do Prahy. V rámci svého projektu „Listening Tour" cestuje do zemí EU a naslouchá lidem - před Českem navštívil například Španělsko, Polsko, Litvu a naposledy také Slovensko. „Je to skvělá příležitost k prodiskutování aktuálních evropských témat s pravděpodobným budoucím předsedou Evropské komise. Rozhodně se budeme bavit o bezpečnosti Unie, ale také o jejím jednodušším fungování. Chceme prosazovat štíhlejší EU a méně byrokracie," okomentoval návštěvu Manfreda Webera předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Právě s vedením KDU-ČSL a jejími současnými europoslanci se Manfred Weber setkal hned po svém příjezdu. Následoval společný brífink pro média, na kterém politici otevřeli i téma, jak komunikovat o evropských záležitostech, aby se o ně veřejnost víc zajímala. „Je jasné, že když vyjde článek o migraci nebo euru - lidé si ho přečtou. Jenže k málokomu se pak dostane například to, že Evropská unie může svými programy pomoct státům zlepšit i prorodinnou politiku. Třeba skloubit profesní život a péči o děti," upozornil lídr lidovecké kandidátky Pavel Svoboda.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec


Po setkání s novináři zamíří Manfred Weber na diskuzi se studenty na pražské Arcibiskupské gymnázium, a to společně s europoslankyní za KDU-ČSL Michaelou Šojdrovou. Studenti se budou moci Webera zeptat v podstatě na cokoliv, co je bude zajímat. „Vím, že mladí lidé se hodně zajímají o příležitosti pro studium a práci v zahraničí nebo i lepší možnost cestování.  Právě Manfred přišel se skvělou myšlenkou, teď už známou #discoverEU - jízdenku pro osmnáctileté zdarma. Já pro ně mám čerstvé informace o možnostech dobrovolnické práce v zahraničí. Jsem zpravodajkou nařízení o tzv. Sborech solidarity, které se bude schvalovat v březnu ve Štrasburku,“ doplnila Šojdrová.

KDU-ČSL patří do rodiny Evropské lidové strany (EPP). Právě Manfred Weber je lídrem jejich evropské parlamentní frakce a možným budoucím předsedou Evropské komise. Čeští lidovci mají v současné době v Evropském parlamentu tři zástupce - Pavla Svobodu, Tomáše Zdechovského a Michaelu Šojdrovou. Všichni europoslanci budou letos svůj mandát obhajovat. KDU-ČSL zastřešuje kandidátku, kterou podporují i menší strany či hnutí - do voleb jdou s jasným konzervativním a proevropským programem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…