Bělobrádek: KDU-ČSL podpoří Ivana Gabala v jeho kandidatuře do Senátu

10.09.2018 19:43

KDU-ČSL vyjádřila podporu kandidátovi do Senátu Ivanu Gabalovi – tento týden se na tom usnesl celostátní výbor strany. Gabal několik let působil jako poslanec za KDU-ČSL, nyní se uchází o post senátora v Praze 2. Podporu lidovců vnímá jako podstatnou.

Bělobrádek: KDU-ČSL podpoří Ivana Gabala v jeho kandidatuře do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Rozhodli jsme se Ivana Gabala podpořit z několika důvodů. Známe jeho názory i nasazení, víme, jak pracoval jako poslanec. Věnoval se oblasti bezpečnosti, ale třeba i veřejnoprávním médiím - prosazoval jejich větší ukotvení ve společnosti a nezávislost na politických stranách. A to je jedno z témat, které rozhodně patří i do Senátu,“ okomentoval předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Dále uvedl, že stejně jako KDU-ČSL chce i Ivan Gabal přinášet do politiky hodnotová témata, hájit prvky demokracie a více ji posilovat.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Navíc pro Senát je dobré, když se v něm objevují lidé s politickou zkušeností . To, že jsem působil ve vládě a jsem poslancem, je obrovská výhoda.  Stejně tak Ivan Gabal parlamentní práci dobře zná. Je pak snazší něco prosadit,“ doplnil Bělobrádek. 
Pro Ivana Gabala je podpora lidovců podstatná: „Čtyři roky jsme spolu pracovali v Poslanecké sněmovně. Samozřejmě, prošli jsme si dobrým i špatným, ale i proto toho o sobě víme opravdu dost. Je to základ synergie i do budoucna a už teď můžu říct, že máme s KDU-ČSL společný národní zájem,“ okomentoval.

Ivan Gabal kandiduje jako nestraník za Zelené ve volebním obvodu Praha 2, který zahrnuje i území Prahy 3, dále pak například Hrdlořezy, Hloubětín a část Malešic. Volby se uskuteční 5. a 6. října 2018, o týden později budou následovat případná druhá kola. ?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.