Bělobrádek: Lidovci neodmítají koalice se Starosty a TOP 09

23.04.2018 10:30

KDU-ČSL má zájem o společné kandidátky s dalšími stranami. V mnoha obcích a senátních obvodech už je potvrzena spolupráce se Starosty nebo TOP 09, jinde se o spolupráci dosud jedná.

Bělobrádek: Lidovci neodmítají koalice se Starosty a TOP 09
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Reakce KDU-ČSL na článek v deníku Právo a na serveru Novinky.cz, zveřejněný 17. dubna 2018

„Článek, který zveřejnil zpravodajský server Novinky.cz, informuje o postoji KDU-ČSL naprosto zkresleně. Důrazně se ohrazuji proti takovýmto dezinformacím, které poškozují probíhající jednání,“ uvedl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „I přes naše upozornění, že se jedná o faktické chyby, zůstaly v článku nepravdivé pasáže. Neopraven zůstal i nadpis," upřesnil.

Volby do Evropského parlamentu

Pro volby do Evropského parlamentu Celostátní konference KDU-ČSL neodmítla spolupráci s TOP 09 a STAN. Naopak, nechala tuto otázku otevřenou pro další jednání. „Vzhledem k tomu, že se zodpovědně připravujeme na tyto volby a dohoda s dalšími stranami v současnosti není hotová, připravujeme se pro jistotu na samostatnou kandidaturu. Dveře nejsou zavřeny, jednání probíhají,“ upřesnil Bělobrádek.

„Do této chvíle se uskutečnilo několik schůzek, včetně setkání s místopředsedou EPP (Evropská lidová strana) D. Murphym, který je vedoucím kampaně EPP pro volby v roce 2019 a byl tady v Praze před 14 dny. Na společnou schůzku s D. Murphym ovšem předsedové STAN a TOP 09 nepřišli a vyslali pouze své zástupce, což byla velká škoda. O tématu voleb do EP již delší dobu probíhají ústní jednání a zástupci těchto stran mají všechny informace k dispozici. Pokud má dojít k dohodě, musí být jasná synergie a lepší výsledek než při samostatných kandidaturách. Jinak společná kandidátka nedává příliš smysl,“ dodává Bělobrádek.

Podpora kandidátů do Senátu

Dále samozřejmě probíhají i jednání o vzájemné podpoře do Senátu. Někde jsou už dohody hotové, někde se o nich diskutuje. Je naprosto běžné, že v některých obvodech jednání skončila i nezdarem.

„Volby do Evropského parlamentu s volbami na pražský magistrát nijak nesouvisí. Jednání o možných koalicích probíhají nezávisle, bez ohledu na to, zda se na vzájemné podpoře domluvíme jinde,“ uzavřel Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…