Bělobrádek: Sen o české pravici se zhroutil - bohužel

13.06.2013 15:01

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dnes okomentoval největší politický skandál v polistopadové historii českého státu.

Bělobrádek: Sen o české pravici se zhroutil - bohužel
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Pohár trpělivosti se stávajícími zkorumpovanými a prolhanými poměry přetekl. Naprosto respektujeme postup státního zastupitelství a Policie ČR. Chválíme je za jejich kuráž zasáhnout do nejvyšších politických a vládních pater. Konec éry kmotrů a mafianizace veřejného života musí provázet i odchod současné vládní koalice. Po přechodné období do voleb může zemi řídit úřednický kabinet.

Chci zdůraznit, že veřejnost má před volbami právo na maximum informací z pozadí korupčních případů, a to včetně informací o provázání kmotrů na politické špičky. Je na poslanecké sněmovně, aby konala a oživila naději, že se naše parlamentní demokracie a právní stát dokážou vymanit z hluboké krize. Věřím, že doba napojení politiky na organizovaný zločin tímto pomalu končí.

Doufáme, že v poslanecké sněmovně zůstal alespoň základ odpovědnosti za naše poměry a že občané dostanou v předčasných volbách šanci postavit naši politiku na zdravější základ. KDU-ČSL rozhodně očekává odpovědné vystoupení a vysvětlení situace ze strany premiéra, protože pravdu chceme znát všichni.“

Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL, uzavírá: „KDU-ČSL je dlouhodobě konzistentní ve svém názoru, že tato vláda je nejméně kompetentní vládou od roku 1990. Názor jsme nezměnili – naopak. Čas jej prověřil.“

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Z prosperity zbylo zelené vydírání, z bezpečnosti přidělování migrantů

14:17 Rajchl (PRO): Z prosperity zbylo zelené vydírání, z bezpečnosti přidělování migrantů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.