Benda (ODS): Lež, poslanče Okamuro, co říkáte je lež

03.06.2022 17:35

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny 3. června 2022 k návrhu na volbu člena Rady České televize na uvolněné místo s funkčním obdobím do 27. května 2026.

Benda (ODS): Lež, poslanče Okamuro, co říkáte je lež
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, za prvé to, co řekl pan předseda Okamura - a je mi to líto, že to musím říct takhle ostře a jednoznačně - je lež. Je lež. Při volbě Rady České televize se nic takového nestalo. (Šum zleva.) To je první věta.

Druhá věta. Jestli je to snaha o to zbojkovat toto jednání, je to samozřejmě legitimní snaha opozice. Současně ale říkám, že usnesení, které bylo navrženo, je typickým usnesením, kterým si Poslanecká sněmovna upravuje své vnitřní poměry jednání usnesením, a k této musí být 24 hodin předem předloženo. V tuto chvíli o takovém usnesení nemůžeme hlasovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice