Benda (ODS): Povinnost elektronické evidence tržeb bude zrušena

11.05.2022 7:33 | Tisková zpráva

Povinnost vést elektronickou evidenci tržeb bude za této vládní koalice zrušena. To dnes s naprostou jistotou a odhodláním potvrdili poslanci vládní koalice.

Benda (ODS): Povinnost elektronické evidence tržeb bude zrušena
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Dlouholetý poslanec ODS Marek Benda

Objevila se však myšlenka, zda by dobrovolný vstup – za určitých benefitů na straně státu – mohl být povolen a státem veden. Právě o tomto jsou vládní poslanci odhodláni vést diskusi.

„EET je zcela zbytný relikt doby Andreje Babiše a Aleny Schillerové. Vláda proto přichází s návrhem na úplné zrušení elektronické evidence tržeb, což je naše dlouhodobá priorita. Co se týče dobrovolného evidování tržeb, můžeme vést debaty s opozicí, zda v takovém opatření lze najít přínos pro stát nebo živnostníky, kteří by právě na tuto cestu přistoupili. Doposud jsme takovéto argumenty ale zatím nenašli. Naopak, EET představuje administrativní zátěž a obtěžuje aktivní soukromníky,“ uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.