Benda (ODS): Ukřičení kritiky je počátek diktatury aneb šílený Okamura

09.10.2013 17:13

Je zajímavé, že když byla zveřejněna telefonní čísla politiků, tak k tomu byl ze všech stran kladný či minimálně shovívavý přístup. Však oni si to ti hnusní politici vlastně zaslouží… Že mně a mnoha kolegům více než měsíc každou noc pravidelně psali či volali všemožní vtipálci, zjevně nikoho moc netrápilo. Tak si to přece vypni nebo buď k dispozici lidu 24 hodin denně! Že máš čtyři děti a rád bys byl v případě služební cesty na telefonu i v noci, nikoho nezajímá.

Benda (ODS): Ukřičení kritiky je počátek diktatury aneb šílený Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

A ejhle, co to slyším, šílený Okamura s Úsvitem přímé demokracie (neplést s tím řeckým Úsvitem, kde už jsou souzeni za vraždy, podobnost čistě náhodná) se kritické novináře pokouší uspamovat pomocí svých facebookových přátel. Funguje to jednoduše: někdo napíše kritický text o Úsvitu, Okamura zveřejní e-mail na dotyčného novináře na FB a z jeho hromady přátel jich dostatek naplní zadání a začne zasílat nenávistné emaily.
 
Ne, opravdu ode mne neuslyšíte škodolibý potlesk (ač si o dnešních médiích či novinářích myslím svoje a nalézt alespoň trošku nezaujatá média je čím dál těžší, ale o tom snad někdy příště). Naopak, jedná se o princip, kterému budu odporovat do posledního dechu, ať zrovna dopadne na přátele či osoby mně nemilé. Takto začínají diktatury: kdo má jiný názor, toho budeme postupně umlčovat a eliminovat, zpočátku vcelku nevinně pomocí e-mailu či sms, později pomocí uličních výborů nebo nikým nevolených úředníků. Stejně tak politiky, kteří mají jiný názor než je aktuální vůle lidu (kterou bude určovat nejspíše Okamura sám) je třeba okamžitě odvolat (volně cituji z programu Úsvitu).
 
Můj dobrý přítel Roman Joch kdysi na diskusi při obhajobě zastupitelské demokracie proti přímým referendům prohlásil ke svému oponentovi: „Kdyby se Vaše sny o přímé demokracii uskutečnily, jednoho rána byste se probudil a při pohledu do zrcadla byste viděl jednu desetimilióntinu diktátora a jednoho celého otroka!“ Zpočátku to vždy vypadá nesmírně populárně a pěkně, ale až začnou populisté určovat, co se smí a co ne, tak tu sice budeme mít přímou demokracii, ale už žádné lidské právo na svůj vlastní život. Ano, tak končí pokusy o přímou demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…