Bendl: Jsme svědky úplně zbytečné ostudy

23.10.2013 17:20

Včerejší předčasně ukončené vystoupení kardinála Dominika Duky v Českém rozhlase je ostudou Českého rozhlasu a zcela zbytečnou aférou.

Bendl: Jsme svědky úplně zbytečné ostudy
Foto: red
Popisek: Petr Bendl

Nevidím jediný důvod proč mu bránit, aby se ke kauze, o jejíž účelovosti a populistickém zneužívání ze strany Zemanovců pár dní před volbami není pochyb, měl šanci vyjádřit. Jsem si jistý, že v tomto ohledu svoboda slova a šance se hájit pokud jsem napadán, je hodnotou kterou máme v demokratickém systému hájit a opečovávat.

Poznamenal bych k tomu ještě tolik, že sami zástupci komunistů, která podle Českého rozhlasu mohla být poškozena, jakoukoliv souvislost se zmíněnými symboly odmítají a tvrdí o sobě, že vznikli v roce 1990. V čem je tedy může poškodit připomínka symbolů padlé říše netuším.

Především si ale myslím, že pokud si osobnost s takovou autoritou, jako má pan kardinál, pozvu na rozhovor, tak to činím proto, že se od něj chci něco dozvědět. Když mám strach, že řekne něco, co mi může způsobit problémy, nemám si ho vůbec zvát. Ale pokud už si hosta jednou pozvu, je neuctivé ho vyhazovat. A teatrální způsob tohoto vykázání navíc úplně zbytečně hecuje vášně.

Kdyby raději redakce nechala pana kardinála říct, co měl na srdci, docela určitě by skalní voliči KSČM nezačali od této strany prchat. Takhle jsme svědky úplně zbytečné ostudy.

Petr Bendl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Bendl

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice