Bendl (ODS): Za dvojí kvalitu potravin nemá zodpovídat prodejce, ale výrobce

12.02.2020 20:57

Podle občanských demokratů je nepřípustné, aby za dvojí kvalitu potravin nesl odpovědnost prodejce, nikoliv výrobce. Sankce se pohybují ve výši až 50 milionů korun, což může být pro malé venkovské prodejny likvidační.

Bendl (ODS): Za dvojí kvalitu potravin nemá zodpovídat prodejce, ale výrobce
Foto: red
Popisek: Petr Bendl

V tuto chvíli nejsou stanovena žádná pravidla pro udělování pokut, není zde ani žádná výjimka pro malé venkovské prodejny, což vyvolává další velkou nejistotu u prodejců.

„Chystá se brutální útok na venkovské prodejny potravin. Zákon počítá s tím, že za dvojí kvalitu potravin zodpovídá prodejce, nikoliv výrobce. Sankce sahají až k 50 milionům korun a zákon nijak nestanovuje pravidla pro jejich udělování. Majitel venkovské prodejny musí vědět, jaké složení kečupu má, jestli náhodou není dvojí kvality. Inspektoři říkají, že nebudou provádět kontroly v malých obcích ve venkovských prodejnách, nicméně zákon nic takového neříká, žádné výjimky tam nejsou. Takové opatření může významně ohrozit právě ty nejmenší podnikatele, proto ho musíme zásadně odmítnout,“ uvedl poslanec ODS Petr Bendl.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…