Berdychová (ANO): Mladí sportovci pojedou do Karlovarského kraje

20.11.2019 9:09

Výprava mladých sportovců – reprezentantů Královéhradeckého kraje – pojede na Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky, které se budou konat v Karlovarském kraji ve dnech 19. až 24. ledna 2020.

Berdychová (ANO): Mladí sportovci pojedou do Karlovarského kraje
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Letní a zimní olympiády jsou největší a nejvýznamnější multisportovní akcí svého druhu pořádané pro děti a mládež v České republice. V návrhu rozpočtu Královéhradeckého kraje na rok 2020 je na olympiády vyčleněno 2,5 milionu korun.

„Královéhradecký kraj vyšle na olympiádu 135člennou výpravu, ve které nás bude reprezentovat 101 sportovců a doplní je 31 trenérů a 3 vedoucí výpravy,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová s tím, že věří v dobrá umístění i získání cenných medailí. „V našem kraji totiž vyrůstají talentovaní sportovci, o kterých v příštích letech určitě uslyšíme. Ráda vidím, když mládež aktivně tráví volný čas sportem. Olympiády s nimi každý rok prožívám a fandím,“ dodává náměstkyně Berdychová. 

Sportovci jednotlivých krajů si budou moci poměřit síly v jedenácti sportech a v jedné doplňkové umělecké soutěži. Sportovní klání bude probíhat v následujících disciplínách: alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, rychlobruslení, skicross, snowboarding, šachy, karate. Doplňkovou uměleckou disciplínou bude hra na elektronické klávesové nástroje.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her a mladí účastníci zažijí kromě samotného sportování i zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, život v olympijské vesnici a složení olympijské přísahy.

Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2020 v Karlovarském kraji jsou 18. ročníkem Olympiád dětí a mládeže. Všech uplynulých ročníků se sportovci Královéhradeckého kraje aktivně účastnili. V návrhu rozpočtu Královéhradeckého kraje na rok 2020 je na olympiády vyčleněno 2,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.