Berdychová: Hlavní budova rychnovské průmyslovky má nový kabát

29.07.2020 16:47

Zateplení se dočkal další objekt Vyšší odborné školy a Střední odborné školy v Rychnově nad Kněžnou. Stavební úpravy hlavní budovy zahrnovaly vedle zateplení pláště také instalaci vzduchotechniky. Celkové náklady se blíží částce 15 milionů korun.

Berdychová: Hlavní budova rychnovské průmyslovky má nový kabát
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

„Operační program Životní prostředí podpořil tuto investici částkou 5,8 milionu korun. Stavební úpravy a využití obnovitelných zdrojů při vytápění nám výrazně sníží energetickou náročnost budovy,“ říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a majetku.

Od loňského října do letošního jara došlo k zateplení obvodového pláště, zateplení suterénních stěn a střechy a výměně oken. Součástí projektu byla také instalace centrální rekuperační jednotky v kotelně hlavní budovy.

„Postupně se nám daří nejen zlepšovat ekonomickou stránku provozu školních budov, ale především zkvalitňovat vnější i vnitřní prostředí pro poskytování středního vzdělání po celém kraji. Zateplení rychnovské průmyslovky je jedním z 11 již realizovaných projektů na energeticko-úsporná opatření v celkové hodnotě 212 milionů korun. Téměř 400 milionů pak míří do dalších 25 škol, jejichž stavební úpravy jsou nyní v realizaci nebo přípravě,“ doplňuje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Vyšší odborná škola a Střední odborná škola v Rychnově nad Kněžnou poskytuje vzdělání ve studijních oborech: strojírenství, autotronik, provozní technika, vzdělání v učebních oborech: mechanik, autolakýrník, autoelektrikář, karosář, truhlář, kominík a kuchař, a vyšší odborné vzdělání v oborech automobilová diagnostika a servis a firemní ekonomika.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…