Berdychová: Kraj znovu vypíše dotační program na podporu prorodinných aktivit

20.01.2024 18:05 | Tisková zpráva

Krajská podpora navazujících činností a prorodinných aktivit bude pokračovat i v letošním roce. Radní Královéhradeckého kraje souhlasili s vyhlášením dotačního programu na podporu této oblasti. Žadatelům o finanční podporu bude letos k dispozici pět milionů korun a příjem žádostí proběhne v březnu. Tento záměr budou ještě schvalovat krajští zastupitelé 29. ledna 2024.

Berdychová: Kraj znovu vypíše dotační program na podporu prorodinných aktivit
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

„Tento dotační program nadále podporuje neziskové organizace, které doplňují svou činností stávající síť sociálních služeb či nabízejí pomoc rodinám a osobám v nepříznivé sociální situaci. Právě neziskové organizace jsou důležitou součástí v této oblasti, jelikož kapacity odborných služeb, které pomáhají stabilizovat situaci ohrožených dětí nebo rodin, nejsou dostatečné. Podpora bude směřovat k aktivitám ve prospěch osob se zdravotním postižením, podpoře duševního zdraví, prevence kriminality, protidrogové politiky, sociálně vyloučených lokalit či transformaci péče o ohrožené děti. Chceme podpořit také organizátory Dnů pro rodinu, které se během celého roku uskuteční ve spádových oblastech obcí s rozšířenou působností napříč regionem,“ sdělila náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Martina Berdychová.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26570 lidí

Žádost bude moci podat právnická osoba, která má vlastní identifikační číslo, od 4. do 15. března 2024. Finanční podpora v rámci krajské dotace se bude pohybovat od 10 do 120 tisíc korun pro jednu žádost. V případě aktivit podporujících komplexní pomoc rodinám s dětmi, které se mohou ocitnout nebo se ocitají v ohrožením, je minimální výše schválené dotace pro každou jednotlivou žádost 20 tisíc korun a maximální částka činí 300 tisíc korun.

V případě Dnů pro rodinu pro spádová území obcí s rozšířenou působností Královéhradeckého kraje činí minimální výše dotace pro každou jednotlivou žádost 30 tisíc korun, maximální výše pak 80 tisíc korun. V tomto případě může být dotace poskytnuta také obcím a jejich příspěvkovým organizacím.

Informace ke zpracování žádosti budou poskytovat pracovníci oddělení sociální práce, prevence a registrace sociálních služeb Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …