Bernard (ČSSD): Plzeňský kraj skýtá velký potenciál kvalitního života pro všechny

09.08.2016 19:00

ČSSD zahájí, pod vedením nového lídra Josefa Bernarda, svou kampaň už během srpna, kdy členové objedou kraj na kolech.

Bernard (ČSSD): Plzeňský kraj skýtá velký potenciál kvalitního života pro všechny
Foto: archiv Josefa Bernarda
Popisek: Josef Bernard

Na konci srpna, v úterý 30. 8. zahájí sociální demokracie v Plzni celorepublikovou kampaň do krajských voleb. Na rozjezd žhavé kampaně v Plzeňském kraji se otevře 3. 9. Techmánie pro veřejnost zdarma.

ČSSD vládne v Plzeňském kraji už osm let a stojí za ní hodně úspěšných projektů. Sociální demokracie investovala miliardy korun do zvyšování kvality silnic, zlepšila sociální služby pro seniory, díky jejímu vedení je záchranná služba Plzeňského kraje nejefektivnější a nejmodernější v naší zemi. Přesto je Plzeňský kraj jediným nezadluženým v České republice. V současnosti zahajuje volební kampaň, kterou vede Josef Bernard.  

„Záměrem naší kampaně je rozjet se do všech koutů našeho kraje a setkávat se s co největším počtem lidí. Chci, aby všichni měli možnost nám říct, co si myslí, co od nás politiků chtějí, protože nejdůležitější je naslouchat potřebám lidí, kteří v našem kraji žijí. Také chci, aby naše kampaň byla zábavná jak pro nás, tak pro naše občany,“ říká Josef Bernard, kandidát na hejtmana za ČSSD.

První příležitostí, kde potkat sociální demokraty je od 13. 8. do začátku září, kdy budou probíhat cyklojízdy krajem. „Sám velice rád sportuji. Navíc náš program obsahuje poměrně rozsáhlou podporu sportu. Na kole pojedeme jak my, sociální demokraté, tak se k nám přidá i několik významných sportovních osobností z kraje. Chtěl bych vyzvat, ať se k nám přidá kohokoliv,“ doplňuje Josef Bernard. Cyklojízdy budou probíhat ve všech okresech Plzeňského kraje – 13.8. Tachovsko, 19.8. Domažlicko, 26. a 27. 8. Klatovsko, 29.8. a 31.8. Plzeň-Jih a 1.9. a 2.9. Plzeň-Sever. Více informací naleznete na webových stránkách www.josefbernard.cz. Zároveň se tomto webu nachází  kompletní seznam kandidujících politiků, včetně kandidátky do Senátu. Na stránkách najedete i aktuality o kampani a příležitostech, kde se budete moci s kandidátem na hejtmana setkat.

Další dvě významné události se v rámci kampaně odehrají v Plzeňském kraji. První bude oficiální zahájení celorepublikové kampaně ČSSD, které se uskuteční v úterý 30. 8. v Plzni. V rámci tohoto zahájení navštíví Plzeň celé předsednictvo ČSSD a všichni ministři za tuto stranu. Druhou důležitou akcí bude otevření v sobotu 3. 9. Techmánie pro veřejnost zdarma. „Techmánie je mým splněným snem. Byl jsem přitom, jak se rozrůstala, jak získávala svou popularitu, a teď ji chci v rámci kampaně poskytnout každému obyvateli našeho kraje“, dodává Bernard.  

„Jsem přesvědčen, že Plzeňský kraj skýtá velký potenciál kvalitního života pro všechny. Ať již se jedná o mladé lidi, kteří vybírají, jakou školu studovat, rodiny s dětmi, zkušené a šikovné pracovníky i seniory. Myslím, že sociální demokracie přichází s programem, který umožní, aby se potenciál našeho kraje mohl plně rozvinout a těžili z něj všichni obyvatele Plzeňského kraje“, zdůrazňuje Josef Bernard.

V příštích čtyřech letech se bude ČSSD prioritně zaměřovat na dopravu. Je třeba do roku 2020 vyřešit nové napojení Lochotína a obchvat Plzně, výrazně postoupit s budováním obchvatů na hlavních tazích, a dále zrychlit probíhající obnovu silnic II. a III. třídy. Chce zavést linkovou autobusovou a železniční dopravu pro seniory a žáky zdarma. Zavedením časových jízdenek místo zónových výrazně zjednoduší, a tím pro cestující zlevní, systém jízdného v Integrované dopravě Plzeňska (IDP), kterou rozšíří na celé území kraje do roku 2019.

ČSSD chce vytvořit lékařům a sestrám takové pracovní podmínky, aby rádi v Plzeňském kraji pracovali. Zavede řadu nových motivačních příspěvků pro nastupující lékaře a sestry. „Mým záměrem je zajistit bydlení pro zdravotníky v oblastech, které sužuje nedostatek kvalifikovaného zdravotnického personálu, jako jsou dětští, praktičtí nebo zubní lékaři“, doplňuje Bernard.

Pro nás pro všechny pak sociální demokracie posílí bezpečnost v Plzni i menších městech, aby se slušní občané cítili ve svém okolí bezpečně. Zvýší počet policistů a zlepší jejich vybavení, aby byli připraveni řešit všechna potenciální bezpečnostní rizika, včetně extremismu, terorismu, organizovaného zločinu, hrozeb kybernetických útoků, přírodních katastrof i rizik spojených s nekontrolovanou migrací. ČSSD bude také tvrdě bojovat s tzv. šmejdy a bude i nadále podporovat profesionální i dobrovolné hasiče. „Plzeňský kraj je nejlepším místem pro život a takový ho společně udržíme,“ dodává Josef Bernard

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…