Bezecný (KDU-ČSL): Počkej, počkej, hrdino aneb když principy, tak principy

10.06.2020 5:37

Když pan předseda Senátu Vystrčil mluví o principech a nechce se starat o „počítání grošů“, rád bych připomněl, že patrně pojede za peníze daňového poplatníka, nikoliv za své. Nebo se mýlím?

Bezecný (KDU-ČSL): Počkej, počkej, hrdino aneb když principy, tak principy
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Když pan předseda Senátu Vystrčil mluví o principech a nechce se starat o „počítání grošů“, rád bych připomněl, že patrně pojede za peníze daňového poplatníka, nikoliv za své. Nebo se mýlím?

Pokud se nemýlím, pak bych rád připomenul, že ministryně financí Schillerová odhaduje letošní schodek rozpočtu na 500 miliard Kč. A to hlavně kvůli potřebě podpořit programy na pomoc občanům a firmám postižených koronavirovou pandemií.

Jsme tedy v situaci, kdy nějaké to počítání grošů asi bude potřebné a gesto pana Vystrčila mně připadá jako otevřené opovrhování občany, kteří nemají to štěstí, aby měli přístup k nějakému veřejnému zdroji a mohli ho ve jménu pochybných principů bezuzdně drancovat. Halt občan musí počítat groše, Senát je může rozhazovat. To se ovšem blíží spíše těm východním poměrům nebo snad ne?

A k těm principům. Ano, jsme svobodná země, a proč bychom se měli třást před nějakými východními velmocemi. Tak se podle toho chovejme a uznejme Tchaj-wan. Vzdejme se politiky jednotné Číny (kterou Tchaj-wan neakceptuje), pokud nám to dělá principiální potíže. Vezměme si za vzor suverénní státy, jako jsou třeba Paraguay, Nikaragua nebo Haiti, které mají oficiální diplomatické styky s Čínskou republikou na Tchaj-wanu. Bude to korektní gesto jak vůči Číně, tak i vůči Tchaj-wanu a nikdo nebude moci proti cestě na Tchaj-wan říci popel.

Tak do toho hrdinové. Začněte se konečně chovat principiálně jako chlapi a ne jako komáři, obtěžující svým bzučením slona. Jinak se také může stát, že si slon znenadání říhne a schodek nebude 500 miliard ale bilion.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…