Blaha (ANO): Pomoc seniorům a samoživitelům ve Znojmě bude pokračovat

06.02.2023 14:32

Pomoc ve formě potravinových balíčků pro seniory a rodiče samoživitele ve Znojmě nekončí. Město schválilo finance na jejich další nákup.

Blaha (ANO): Pomoc seniorům a samoživitelům ve Znojmě bude pokračovat
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Znojmo ve spolupráci s oblastní charitou nabízí potravinové balíčky pro seniory a rodiče samoživitele od září minulého roku. Nyní byla tato pomoc pozastavena, protože peníze vyčleněné na jejich nákup byly vyčerpány. Město se rozhodlo tuto pomoc nabízet i nadále a dohodlo se s Oblastní charitou Znojmo na nákupu dalších potravin pro vytvoření potřebných potravinových balíčků. 

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí
„Situace seniorů a rodičů samoživitelů se za posledního půl roku nezlepšila. Svědčí o tom už samotný fakt, že počet vydaných balíčků měsíc co měsíc stoupal. Považuji za důležité, abychom seniory a rodiny, kterým potravinové balíčky pomáhaly, podporovali i v následujícím období. Schválili jsme proto finanční prostředky ve výši 200 tisíc korun, aby charita mohla nakoupit další potraviny. Pak bude výdej balíčků zase obnoven. O přesném termínu spuštění výdeje a dalších podrobnostech budeme dopředu informovat,“ uvedl místostarosta Znojma Jan Blaha. Zároveň dodal, že právě probíhají jednání i o dalších formách pomoci pro občany města.

Některá opatření mající za cíl zmírnit dopady tíživé ekonomické situace a rapidní růst cen jsou už v běhu. Ve Znojmě se tento rok nezvyšovalo nájemné v bytech zvláštního určení, tedy v bytech pro seniory na Vančurově ulici a na ulici Dukelských bojovníků. Nájemné se nenavýšilo ani v dalších městských bytech. Senioři nad 65 let platí letos poloviční poplatek za odpady a děti v mateřských školách zase neplatí v tomto školním roce tzv. školkovné. „V rámci vzdělávacích kempů Letní školy s Kolumbem jsme nově zrušili finanční spoluúčast na stravování dětí, obědy budou mít tedy zdarma, a určitě podpoříme i zájmové kroužky, řešíme jen, jak nastavit parametry, aby pomoc šla skutečně potřebným,“ vyjmenoval Blaha některé další chystané formy pomoci.

Jak probíhá potravinová pomoc pro rodiče samoživitele a seniory

Potravinová pomoc se poskytuje samostatně žijícím seniorům nad 65 let s bydlištěm ve Znojmě nebo jeho městských částech a rodičům samoživitelům, kteří již spolupracují se sociálním odborem městského úřadu. Tito občané mají jednou měsíčně nárok na potravinový balíček, který obsahuje trvanlivé potraviny jako těstoviny nebo masové konzervy. Výdej zajišťuje Oblastní charita Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…