Blaha (ODS): Napjaté vztahy v divadle je nutné co možná nejdříve zklidnit

14.12.2020 12:18

Ředitel Slováckého divadla Jaroslav Bartoš odstoupil ze své funkce.

Blaha (ODS): Napjaté vztahy v divadle je nutné co možná nejdříve zklidnit
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha ODS)

Ředitel příspěvkové organizace města Slovácké divadlo, Ing. Jaroslav Bartoš, oznámil, že ke dni 10. 12. 2020 odstupuje ze své funkce. Rada města Uherské Hradiště vzala oznámení Jaroslava Bartoše na vědomí. Město Uherské Hradiště vypíše v roce 2021 na obsazení funkce ředitele Slováckého divadla nové výběrové řízení.

Protože je nutné zajistit činnost organizace, a to včetně právního jednání po dobu, než bude radou města jmenován nový ředitel, jmenovala dne 10. 12. 2020 Rada města Uherské Hradiště do funkce ředitelky divadla stávající vedoucí Útvaru interního auditu Městského úřadu Uherské Hradiště Ing. Libuši Habartovou.

Materiály pro vypsání nového výběrového řízení na funkci ředitele Slováckého divadla projedná Rada města Uherské Hradiště na své první řádné schůzi v lednu 2021.

Ing. Jaroslava Bartoše jmenovala rada města do funkce ředitele Slováckého divadla dne 26. 8. 2020 (s účinností od 1. září 2020) poté, co byl ke jmenování doporučen výběrovou komisí.

„Situace je důsledkem napjatých vztahů v divadle, které je nutné co možná nejdříve zklidnit. Do té doby, než bude ve výběrovém řízení vybrán nový ředitel, chce mít město co největší vliv na dění v divadle, a také proto bude funkci ředitele vykonávat dlouholetá vedoucí útvaru interního auditu Libuše Habartová," komentoval věc starosta města Stanislav Blaha.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.