Bláha (SPO): Agenti České republiky

13.03.2017 9:06

Nedopusťme se znovu stejné chyby jako v 90. letech, kdy jsme opustili východní trhy a naše pozice obsadily podniky ze zemí tzv. západní Evropy.

Bláha (SPO): Agenti České republiky
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Pan prezident Miloš Zeman na tiskové konferenci 10.3. 2017 oficiálně oznámil svou opětovnou kandidaturu. Na otázku novinářky z ruského 5. kanálu, jaký bude v budoucnu jeho postoj k této zemi, odpověděl vtipně, že je agentem Ruska, Číny, nové americké administrativy i Izraele, pak již vážně dodal, že ve skutečnosti je pouze agentem České republiky.

Jako člen zastupitelstva Jihomoravského kraje jsem se v posledních měsících mezi některými kolegy zastupiteli setkal s averzí nejen vůči Rusku. Důvody této averze jsou bohužel vesměs politické a nikoliv pragmatické a jediný argument, který jsem uslyšel byl, přece se nebudeme orientovat na východ. Podobné názory mají bohužel také mnozí politici na úrovni celostátní. Uvědomme si, že ČR je proexportně orientovaná a dle posledních odhadů se v následujících 15. letech bude ekonomický růst odehrávat na východ od EU. Nenechme si ujet vlak. Nedopusťme se znovu stejné chyby jako v 90. letech, kdy jsme opustili východní trhy a naše pozice obsadily podniky ze zemí tzv. západní Evropy. Tyto pozice jsme s vynaložením velkých prostředků a úsilí znovu budovali a proto je neopouštějme ve jménu politické propagandy. Buďme agenty České republiky a naší vlasti pomáhejme.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…