Blahová (KDU-ČSL): Odborníci se seznámili s principy Cochemské praxe

18.06.2018 8:35

V sídle Zlínského kraje se pod záštitou radní Michaely Blahové uskutečnil seminář o tzv. Cochemské praxi, která spočívá v co nejrychlejším vyřešení sporů mezi rodiči při rozvodech či rozchodech v zájmu dětí. Semináře se zúčastnilo 80 odborníků ze Zlínského kraje. Seminář uspořádal Zlínský kraj ve spolupráci s organizací Cochem.cz.

Blahová (KDU-ČSL): Odborníci se seznámili s principy Cochemské praxe
Foto: Facebook
Popisek: Michaela Blahová (KDU-ČSL)

„Cochemská praxe představuje systém interdisciplinární spolupráce mezi profesemi, které se podílejí na řešení rodičovského konfliktu. Hlavními aktéry jsou přitom soudci, advokáti, pracovníci orgánů sociálně-právní ochrany dětí, psychologové, mediátoři a další specialisté spolupracující s dětmi a jejich rodinami," vysvětlila Michaela Blahová, radní pro sociální záležitosti, neziskový sektor a rodinnou politiku.

„A právě o to nám jde: seznámit se s touto praxí, aby se podařilo co nejrychleji řešit případné spory rodičů, které jsou mnohdy zvyšovány vlivy jejich okolí, ale naopak aby se posílila odpovědnost obou rodičů ke svým dětem. Cílem je předejít eskalaci konfliktu a co nejrychleji nalézt vzájemnou shodu. Tyto principy jsou v zájmu nezletilých dětí, aby se předcházelo jejich traumatizaci dlouhodobým napětím mezi rodiči. Z tohoto důvodu se domníváme, že využití Cochemského modelu by bylo prospěšné i ve Zlínském kraji," řekla Michaela Blahová.

Své zkušenosti ve Zlíně prezentovali pracovníci organizace Cochem.cz, okresního soudu v Novém Jičíně a z Centra psychologické pomoci Nový Jičín, kde je tento Cochemský model v rámci České republiky pilotně ověřován.

Cochemská praxe je ve světě uplatňována od roku 1992. Jeho základním heslem je „Dohodněte se".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.