Blažek (ODS): Mě paní Nagyová neřídila v ničem. To si nechte pro novináře

31.03.2015 17:51

Proslov na 26. schůzi poslanecké sněmovny 31. března 2015 jako reakce na proslov Miroslava Kalouska na téma vydání poslance Bohuslava Svobody k trestnímu stíhání.

Blažek (ODS): Mě paní Nagyová neřídila v ničem. To si nechte pro novináře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

á reagovat musím. Sousloví "úkol byl splněn" vyplývá - a pan Kalousek má v tomto naprostou pravdu - z jednoduché věci. Státní zástupci a policisté jsou hodnoceni podle toho, kolik sdělí obvinění a kolik dají obžalob, nikoliv podle toho, jestli dávají smysl nebo ne, takže z jejich vidění světa byl úkol splněn.

Je jim úplně jedno, co se odehrává s tou osobou, která byla obviněna. A to, jak to řízení dopadne, se vůbec nijak neprojeví ani na jejich platech, ani na jejich služebních postupech.

Takže z tohoto pohledu ano, úkol byl splněn.

Pokud jde o paní Nagyovou, já to beru trošku nefér tyhle poznámky, ale já zde prohlašuji, že jsem byl ministrem rok a mě paní Nagyová neřídila vůbec v ničem, do toho resortu vůbec nemluvila, a těch resortů je mnoho.

Tyhle věci si nechte pro novináře z Mladé fronty a netahejte je sem.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…