Burian: Jak uplatit voliče? Koblihy jsou už passé

07.10.2016 8:32 | Zprávy

Paní, pojďte si dát kus vepřového. I tak vypadá předvolební agitace. Čím se uplácejí voliči?

Burian: Jak uplatit voliče? Koblihy jsou už passé
Foto: STAN
Popisek: Michal Burian

O voličích mnozí politici předpokládají, že jim chybí mozek v hlavě. A určitá skupina voličů tuhle myšlenku ráda podpoří. Stačí si lehnout na záda a nechat si do úst létat pečené holuby, koblihy, třešně.... a pak ten správný lístek hodit do volební urny.

My noví to máme těžké. Nemáme po ruce státní rozpočet, kterému bychom mohli pustit žilou. Neumíme zlevnit pivo jako prosazuje Andrej Babiš. Nemůžeme nabídnout učitelům, lékařům, úředníkům a dalším státním zaměstnancům zvýšení platů (jako z udělání to vládě vyšlo těsně před volbami). Ještě že se naše vládní strany neinspirovaly v Řecku, kolébce demokracie a úplatků pro voliče, kde prý vymysleli před volbami příplatek pro ty úředníky, kteří měli kancelář v patře.

Co s tím? Jsme buřtový a vepřový národ. Takže "Paní, pojďte si dát kus vepřového. Dám vám zdarma předvolební prase. Prasátko. Prasátečko". Perníkové. Paní se usměje a je to. Mám svého voliče.

Převzato z profilu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

22:12 Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.