Bursík (ODS): Častěji sekáme zejména podél chodníků, cyklostezek, na dětských hřištích

05.07.2021 7:37

Město Karlovy Vary se ve způsobu údržby zelených ploch přizpůsobilo současnému trendu. Ne všude se tráva seče často a nakrátko. Důvodem je potřeba zadržovat vodu v krajině.

Bursík (ODS): Častěji sekáme zejména podél chodníků, cyklostezek, na dětských hřištích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Bursík

„Už v loňském roce jsme nastavili režim, kdy častěji sekáme zejména podél chodníků, cyklostezek, na dětských hřištích a v bezprostředním okolí bytových domů.

Anketa

Do voleb zbývá sto dní. Kdo podle vás bude příštím premiérem?

hlasovalo: 15066 lidí

Častější údržbu dostávají také trávníky v areálech škol, parcích, v blízkosti autobusových zastávek. Tam probíhá sečení až šestkrát v průběhu sezóny. Zvláštní péče se pak dostává parkům v lázeňském území, které plní i funkci estetickou. Tam jsou sekačky Správy lázeňských parků nasazovány až 14 krát v sezóně,“ vysvětluje náměstek primátorky Petr Bursík.

Ostatní plochy s vyšším porostem jsou upravovány s méně často, ale minimálně dvakrát za sezónu. Zajistí se tak nižší prašnost, vyšší vlhkost a tedy i přirozené ochlazování ploch prostorů v městské zástavbě. Taková údržba navíc pomáhá zvýšit biodiverzitu fauny a flory.

„Velké pozemky charakteru luk jsou koseny, jak se to dělávalo dříve, tedy na seno a na otavy. Seno nabízíme správcům lázeňských lesů, soukromým zemědělcům nebo chovatelům jako kvalitní krmivo pro zvěř nebo hospodářská zvířata,” dodává ředitel Správy lázeňských parků Miroslav Kučera.

Vyšší tráva neznamená, že se o lokalitu nikdo nestará. Vyšší trávník ale nežloutne, zadržuje více vody a pomáhá ochlazovat ovzduší ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18:14 Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.