Bývalí členové Suverenity: Trikolóra se razantně postaví silám, které ničí naši zemi

30.09.2019 12:24

Prohlášení bývalých členů vedení Suverenity k ustavujícímu sněmu Trikolóry.

Bývalí členové Suverenity: Trikolóra se razantně postaví silám, které ničí naši zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Chtěli bychom na úvod zdůraznit, že název Suverenita jsme při jejím zakládání nezvolili náhodou. Obhajoba suverenity a státnosti České republiky spolu se zásadami demokratického právního státu pro nás představovala a představuje Archimédův pevný bod jakýchkoli politických aktivit. 

Po sametové revoluci a zejména po pokojném a spořádaném rozdělení Československa se zdálo, že po více než tisíc let trvající boj o naši suverenitu a státnost jsme konečně vyhráli. Bohužel, není tomu tak. Současná politika Evropské unie je zaměřena na ubývání a oslabování státní a národní suverenity a ani nedávné evropské volby na tomto trendu nic podstatného nezměnily. Naopak národní státy se staly pro evropské politické, akademické a mediální elity hlavní překážkou v úsilí o vytvoření evropského superstátu a nového evropského člověka. Zejména my, kteří jsme prožili nemalou část svého života v zemi, která byla zcela podřízena velkému východnímu bratrovi s jinou rétorikou, ale  s velmi podobnými cíli, sledujeme tento vývoj s velkými obavami. 

Proto považujeme za svou povinnost suverenitu a státnost naší země všemi svými silami bránit. A to jednak před vnějšími útoky. Tedy před rozpínáním moci evropských struktur na úkor suverenity národních států.  Je pro nás bolestným zjištěním, že ohrožení naší suverenity dnes přichází z úplně jiné světové strany, než tomu bylo před 30 a více lety.  Ale také před těmi u nás doma, kteří tyto snahy podporují, propagují a arogantně prosazují. Věříme, že právě Trikolóra bude silným politickým subjektem, který se tomuto vývoji razantně postaví.  Jsme připraveni pro to udělat maximum. 

V Brně dne 28. září 2019

Podepsáni: 

JUDr. Václav Musílek, bývalý místopředseda Suverenity (SBB)

Ing. Vladislav Nechvátal, bývalý předseda krajského sdružení kraje Vysočina Suverenity (SBB)

Luďka Tomešová, bývalá předsedkyně krajského sdružení Královéhradeckého kraje Suverenity (SBB)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …