ČSSD, ANO, KDU-ČSL: Sněmovna bude mít čtyři místopředsedy

26.11.2013 9:53

V pondělí odpoledne po skončení úvodního jednání ustavující schůze Poslanecké sněmovny se poprvé setkaly vyjednávací týmy ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. Politické subjekty možné budoucí trojkoalice se zatím shodly na počtu místopředsedů sněmovny - budou čtyři.

ČSSD, ANO, KDU-ČSL: Sněmovna bude mít čtyři místopředsedy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Strany se na jednání dohodly, že své kandidáty ve sněmovně na středečním jednání sněmovny vzájemně podpoří. Podle poměrného zastoupení by pak zbylí místopředsedové měli být z KSČM a TOP 09.

Zástupci ČSSD, ANO a KDU-ČSL se také na pondělním shodli, že ve sněmovně co nejrychleji podpoří zákonná opatření Senátu. Vyjednavači se také dohodli na tom, že je třeba, aby nový občanský zákoník začal platit už od 1. ledna 2014, i když k němu všechny tři strany mají V pondělí odpoledne po skončení úvodního jednání ustavující schůze Poslanecké sněmovny se poprvé setkaly vyjednávací týmy ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. Politické subjekty možné budoucí trojkoalice se zatím shodly na počtu místopředsedů sněmovny - budou čtyři.

výhrady, které by se měly řešit jeho novelizací.

Další společné jednání týmů tří potenciálních koaličních stran proběhne v příštím týdnu. Do té doby budou jednat expertní týmy všech tří subjektů.

Na dalším setkání zástupců ČSSD, ANO a KDU-ČSL by se už měl projednávat první verzi budoucí koaliční smlouvy, kterou na základě jednání expertních týmů navrhnou sociální demokraté.

ČSSD
Hnutí ANO
KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace