ČSSD: Co ve vysvědčení Rekonstrukce státu chybí?

03.10.2014 11:20

ČSSD považuje vysvědčení, kterým Rekonstrukce státu ohodnotila aktivitu parlamentních stran v prvních osmi měsících vládnutí koalice, za předčasné a zavádějící.

ČSSD: Co ve vysvědčení Rekonstrukce státu chybí?
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Vysvědčení nevypovídá pravdivě o skutečném úsilí konkrétních parlamentních stran zrekonstruovat stát. "ČSSD nerekonstruuje stát pouze několika známkovanými zákony, ale celkovou změnou politiky a práce pro občany", uvedl premiér Sobotka.

ČSSD plní Programové prohlášení vlády, do kterého přijala i návrhy Rekonstrukce státu. Činí tak nejen vládními návrhy, ale i podporou poslaneckých iniciativ. Bez aktivního přístupu ČSSD by nebyla například prosazena novela jednacího řádu zabraňující přílepkům, novela Ústavy posilující kompetence Nejvyššího kontrolního úřadu nebo novela služebního zákona. "Dlouhodobou destrukci nenapravíme přes noc. Je úsměvné, že dřívější vládní strany, které jsou za ni odpovědné, mají na vysvědčení pěknou jedničku", dodal premiér Sobotka.

Již v takto krátké době se navíc ČSSD zasadila například o zvýšení minimální mzdy, zrušila zdravotnické poplatky, zavedla porodné na druhé dítě, přísnější standardy pro důstojnější bydlení lidí v ubytovnách, valorizaci důchodů. ČSSD hodlá i nadále v rekonstrukci státu pokračovat.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…