ČSSD Ostrava: Účast na kandidátkách si nelze vytrucovat, vyvzdorovat nebo žalobami vysoudit

25.02.2014 9:31

Prohlášení Okresního výkonného výboru ČSSD Ostrava.

ČSSD Ostrava: Účast na kandidátkách si nelze vytrucovat, vyvzdorovat nebo žalobami vysoudit
Foto: i-region.eu
Popisek: Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar

OVV ČSSD Ostrava v pondělí 24. února projednal na svém pravidelném zasedání mimo stranických organizačních záležitostí také řadu bodů, které se vztahují k celorepublikovému problému - k církevním restitucím, k problému, který zajímá občany nejen v Ostravě – k hazardu a podzimním volbám. OVV ČSSD Ostrava také projednal návrh na zrušení členství paní Šárce Tekielové a panu Tomášovi Suchardovi a potvrdil zrušení členství panu Petru Kajnarovi.

Usnesení k hazardu:

Okresní výkonný výbor ČSSD V Ostravě podporuje aktivitu místních organizací ČSSD v městských obvodech statutárního města Ostrava vedoucí k posílení bezpečnosti občanů Ostravy zejména pak úplného zákazu hazardu – provozu výherních hracích přístrojů a videoloterijních terminálů na jejich území.

Okresní výkonný výbor Ostrava ukládá členům ČSSD zvoleným do zastupitelstev městských obvodů i zastupitelstva SM Ostrava, aby svým jednáním a hlasováním prosadili veškerá opatření vedoucí k posílení bezpečnosti občanů Ostravy zejména pak okamžitého úplného zákazu hazardu – provozu výherních hracích přístrojů a videoloterijních terminálů na území města Ostravy.

Usnesení k církevním restitucím:

OVV ČSSD Ostrava vyzývá poslance okresu Ostrava –Město, aby trvali na plnění  volebního programu ČSSD pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a aktivně bojovali za omezení zákona č. 428/2012 Sb., o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů (dále jen „zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi“). Zákon nestandardním způsobem přesouvá enormní množství nemovitých i movitých věcí a financí, které v současné době Česká republika nemá, směrem k církvím a náboženským společnostem.

OVV ČSSD Ostrava dále vyzývá KVV ČSSD MSK a ÚVV ČSSD, aby neprodleně jednaly o této věci, která poškozuje Českou republiku a většinu občanů České republiky, kteří se zákonem nesouhlasí. OVV ČSSD Ostrava v této věci ukládá poslancům Lubomíru Zaorálkovi a Adamu Rykalovi, aby v součinnosti s ostatními poslanci levicových stran jednali na nápravě neefektivního zacházení s veřejnými financemi státu v podobě církevních restitucí v době co nejkratší.

Téměř všechny strany se na podzimní komunální volby začínají připravovat již dnes. OVV ČSSD Ostrava už rýsuje svou představu, jak bude vypadat naše volební kampaň a začíná shromažďovat návrhy do volebního programu pro volební období 2014 až 2018. Chceme zvolit kontaktní kampaň, kdy se naši kandidáti vydají mezi lidi.

Jedním ze stěžejních bodů našeho volebního programu bude NULOVÁ TOLERANCE HAZARDU!

Nebude chybět ani vytváření nových pracovních příležitostí, zlepšení životního prostředí ochrana zdraví a majetku obyvatel Ostravy a zlepšení kultury cestování v městě Ostravě.

OVV ČSSD Ostrava nominoval dnes pana Lumíra Palyzu jako lídra kandidátky do Zastupitelstva města Ostravy pro komunální volby, které proběhnou v říjnu letošního roku. Tato nominace mu byla udělena na základě velkého množství nominací, které přišly z místních organizací, jako výsledek volby na členských schůzích. Žádné jiné jméno se jako návrh na lídra kandidátky neobjevilo. Kandidátní listina ČSSD pro volby do Zastupitelstva města bude schválená 15. března na Okresní konferenci ČSSD Ostrava. Věříme, že do té doby budeme znát již většinu lídrů a kandidátních listin v jednotlivých obvodech. Z došlých nominací již dnes víme, že kandidátní listiny budou genderově vyvážené. A sociální demokracie nabídne voličům i řadu zajímavých jmen.

OVV ČSSD Ostrava dnes na svém jednání projednal také opodstatněnost a platnost zrušení členství pana Petra Kajnara v ČSSD, ke kterému došlo na členské schůzi místní organizace ČSSD Poruba 27. 1. 2014 a potvrdil 3/5 většinou všech svých členů platnost tohoto rozhodnutí. Dnešním dnem přestává být pan Petr Kajnar členem ČSSD. Má ještě možnost odvolat se k okresní konferenci.

Členové ostravské ČSSD jemu i jeho dvěma kolegům – panu Suchardovi a paní Tekielové - dali možnost, aby vysvětlili, proč podali žaloby na ČSSD a aby případně sami zvážili své členství v ČSSD. Okresní konference, která proběhla 28. října 2013, přijala usnesení, ve kterém vyzývá všechny tři aktéry kauzy podání žalob proti ČSSD, aby ukončili své členství v ČSSD sami. Nestalo se tak. OVV ČSSD Ostrava na základě podnětů z místních organizací, se tak dnes musel zabývat i touto otázkou. Rozhodně se nejedná o ukvapený postup - ke stejnému kroku přistoupila i olomoucká ČSSD, která ukončila členství pěti svým členům, kteří si přáli, aby ČSSD v Olomouckém kraji nemohla podat kandidátní listinu pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny, tedy ze stejného důvodu, jako v případě pana Kajnara, Suchardy a paní Tekielové.

Pro zrušení členství panu Kajnarovi, paní Tekielové i panu Suchardovi by se našly i další důvody jako nerespektování usnesení vyšších stranických orgánů. V každé straně jsou spory, ale ty se řeší na stranické půdě, kam patří, ne u soudu a ve sdělovacích prostředcích. Závěrem bych chtěl říci, že účast na kandidátkách si nelze vytrucovat, vyvzdorovat nebo žalobami vysoudit. Za sestavení kandidátky byl odpovědný předseda KVV pan Kajnar a kandidátka byla sestavena dle platných řádů stanovených ÚVV ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.