ČSSD: Petice proti zavádění nadstandardů ve zdravotnictví a proti dvojí kvalitě péče

07.11.2022 16:05

Sociální demokracie považuje výroky ministra Válka (TOP 09) o dvojí kvalitě péče pro miliardáře a bezdomovce za naprosto nepřijatelné.

ČSSD: Petice proti zavádění nadstandardů ve zdravotnictví a proti dvojí kvalitě péče
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Odmítáme rovněž návrhy ministra zdravotnictví na zavedení nadstandardů ve zdravotnictví. ČSSD proto začala dnešním dnem sbírat podpisy pod petici adresovanou Vládě ČR. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33145 lidí

Bezplatná zdravotní péče je garantovaná Listinou základních práv a svobod. Na základě veřejného pojištění má každý právo na ochranu zdraví - na bezplatnou zdravotní péči a zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon, který ale nesmí mít diskriminační povahu. “V nemoci či při úrazu trpíme všichni stejně. Upínáme se k lékařům a sestrám v naději, že nám pomohou a uleví. V tom jsme si jako lidé všichni rovni. A jako s rovnými se s námi musí zacházet!,” uvedla k důvodům sepsání petice místopředsedkyně ČSSD Daniela Ostrá.

„Sociální demokracii se vždy dařilo uhájit kvalitní a bezplatnou zdravotní péči. Občas to nebylo vůbec lehké. ODS, TOP09 a další pravicové strany se nikdy nevzdaly svého snu na zavedení nadstandardů ve zdravotnictví a tím pádem také dvojí kvality péče. Varovali jsme před tím. Teď ministr zdravotnictví Válek naše obavy potvrdil. Staré recepty jsou zpět,“ upozornil předseda ČSSD Michal Šmarda.

Nemůžeme jim v likvidaci bezplatné zdravotní péče bránit ve sněmovně. Ale můžeme zvednout lidi a dát hlasitě najevo, že tudy vláda jít nesmí!“ doplnil Michal Šmarda.

Proto Sociální demokraté začali v jednotlivých krajích se sběrem podpisů pod petici proti zavádění nadstandardů ve zdravotnictví a proti dvojí kvalitě péče. Vyzývají všechny, kteří se chtějí připojit a pomoci jim bránit jeden ze základních pilířů ohleduplné společnosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce