ČSSD: Podporujeme co nejrychlejší výstavbu železničního spojení na Letiště Václava Havla

21.02.2020 9:09

Pražská sociální demokracie vítá rozhodnutí Zastupitelstva MČ Praha 6, které podpořilo návrh SŽDC na železniční spojení z centra Prahy na Letiště Václava Havla s využitím tzv. jižní varianty tunelů.

ČSSD: Podporujeme co nejrychlejší výstavbu železničního spojení na Letiště Václava Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

„Dlouhodobě jsme podporovali propojení realizovat formou železničních tunelů, protože stávající železniční trať Prahu 6 zbytečně rozdělovala. Díky tunelu může na povrchu vzniknout zelený pás, který umožní prostupnost územím z Veleslavína až na Hradčanskou a může se stát příjemným místem pro trávení volného času. Navíc je pro nás důležité, že se uleví zejména Vokovicím, které jsou dnes přetížené automobilovou a autobusovou dopravou,“ uvedl poslanec Petr Dolínek (ČSSD), na jehož návrh ještě v pozici pražského radního pro dopravu schválila Praha v červnu 2017 hloubení železnice, která povede až do Středočeského Kladna. Mezi zastávkami Dejvice a Veleslavín tak byl podpořen tunel, který má usnadnit stavbu a následný provoz samotné železnice.

Dolínek současně uvedl, že mezi variantami, které se postupně objevovaly, neměl favorita. „Konkrétní vedení trasy je výsledkem složitých jednání mezi investorem, městskou částí a obyvateli, což je správný postup. Za zásadní považuji, aby bylo železniční spojení realizováno co nejrychleji. Proto jsem rád, že Praha 6 učinila rozhodnutí a projekt se může rozběhnout,“ zdůraznil Dolínek, podle nějž jde o klíčový projekt nejen z hlediska dopravy, ale rovněž kvality ovzduší a zlepšení životních podmínek na Praze 6.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu