ČSSD Praha: Pražská TOP 09 porušuje zákon o veřejných zakázkách

01.08.2014 10:00

Rada hlavního města Prahy pod vedením Tomáše Hudečka opět předvedla, jak si představuje transparentní nakládání s veřejnými prostředky a dodržování zákona o veřejných zakázkách. Předmětem nejnovějšího porušení zákona jsou u současné Rady tolik oblíbené právní a poradenské služby. Pražané budou za rady panu primátorovi platit najatým právníkům 4 000 za hodinu.

ČSSD Praha: Pražská TOP 09 porušuje zákon o veřejných zakázkách
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Rada hlavního města na svém včerejším zasedání schválila uzavření smlouvy s advokátní kanceláří Squire Patton Boggs v.o.s., která ji má Radě zajistit právní podporu a poradenství ve sporu se společností  ČKD PRAHA DIZ, která hrozí nedokončením stavby tunelu Blanka.  Výběr advokátní kanceláře proběhl bez výběrového řízení. Rada ve svém zdůvodnění tvrdí, že jde o zakázku malého rozsahu a že cena nepřesáhne 1 750 000 korun, ale podle zákona o veřejných zakázkách je i u zakázky do 2 milionů nutné oslovit více možných zájemců. Squire Patton Boggs si budou účtovat 4 000 korun za hodinu práce, jejíž objem není ovšem vůbec definován. Magistrát hlavního města Prahy přitom disponuje vlastním a dosti početným právním oddělením.

„Jde o ukázkový a nikoli ojedinělý příklad porušování zákona o veřejných zakázkách ze strany primátora za TOP 09,“ říká k tomu Irena Ropková, kandidátka ČSSD do Zastupitelstva hlavního města Prahy. „Situace, do které se Rada hl.m. Prahy dostala, je výsledkem jejího katastrofálního postupu při dokončování tunelu Blanka, kdy se zejména primátor Tomáš Hudeček chtěl zbavit odpovědnosti a přesunul rozhodování na právníky. Výsledkem je, že Pražané nebudou ani jezdit v tunelu Blanka, jak jim současné vedení města slibovalo, ale navíc ještě zaplatí tučnou odměnu externím právníkům,“ dodala Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…