ČSSD: Zvýšením příspěvku na chráněná místa zvedáme platy zdravotně postižených

04.02.2017 12:46

Poslanecká sněmovna v rámci projednávání vládní novely zákona o zaměstnanosti schválila pozměňovací návrh poslankyně Miroslavy Strnadlové, kterým se zvyšuje příspěvek na zaměstnávání zdravotně postižených osob. Kompenzace jejich zaměstnavatelům se zvyšuje na 9.500 Kč měsíčně.

ČSSD: Zvýšením příspěvku na chráněná místa zvedáme platy zdravotně postižených
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Zvýšení podpory je výraznou pomocí chráněným dílnám a dalším zaměstnavatelům, kteří zajišťují práci zdravotně postiženým. Taková chráněná pracovní místa umožňují lidem, kteří by jinak obtížně hledali zaměstnání, najít trvalé pracovní uplatnění a vést plnohodnotný život,“ uvedla po hlasování Miroslava Strnadlová. Příspěvkem na chráněné pracovní místo je prostřednictvím úřadů práce dnes podporováno 35.000 osob se zdravotním postižením.

Pro svůj návrh získala podporu již při projednávání novely v rámci druhého čtení ve Výboru pro sociální politiku. „Kolegům jsem vysvětlila, že zvýšení příspěvku je velmi potřebné. Zaměstnavatelům zřizujícím chráněná pracovní místa umožňujeme, aby mohli zvednout platy zdravotně postiženým pracovníkům na stejnou úroveň, v jaké vzrostla minimální mzda od ledna tohoto roku,“ přiblížila Miroslava Strnadlová.

Příspěvek tvoří 75 % skutečně vynaložených prostředků na mzdu nebo plat zaměstnance v pracovním poměru se zdravotním postižením.

Miroslava Strnadlová

  • SOCDEM
  • Dnes: Na písničku s hejtmanem - Zubří a Jablůnka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích