ČSSD odstartovala outdorovou kampaň pro podzimní volby

15.08.2014 23:15

Sociální demokracie rozjela v pátek venkovní billboardovou kampaň, která akcentuje základní programové priority strany – zrušení poplatků ve zdravotnictví, zvýšení důchodů, investice do nových pracovních míst, zvýšení minimální mzdy, zastavení byznysu s ubytovnami, růst platů u učitelů, hasičů a policistů i podporu rodin s dětmi. Všechna sdělení spojuje slogan „Měníme zemi k lepšímu“.

ČSSD odstartovala outdorovou kampaň pro podzimní volby
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Jsem rád, že jsme již odstartovali první fázi kampaně ČSSD před podzimními komunálními a senátními volbami. Obsahově se máme rozhodně oč opřít – zdůrazníme, co všechno pozitivního se nové vládě pod naším vedením už podařilo prosadit a že jsme to my, kdo dodávají vládnutí sociální rozměr,“ řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka s tím, že všechny body, které kampaň zmiňuje, už schválila vláda a prošly úspěšně prvním čtením v Poslanecké sněmovně.

Pokud jde o zrušení poplatků za recept a u lékaře, nařízení vstoupí v platnost od 1. ledna příštího roku. Od stejného data také porostou rychleji penze, a to s plným zhodnocením inflace. Z 15 na 10 procent se také sníží DPH na léky.

Sociální demokraté také prosadili zvýšení platů pro učitele, policisty a hasiče, pro rok 2015 porostou o 3,5 procenta. Zvýšení pocítí kromě všech zaměstnanců veřejného sektoru také pracovníci v sociálních službách. Klíčový programový bod, pod který už může ČSSD úspěšně napsat slovo splněno, jsou nové investice, které zohlední výstavbu dopravní infrastruktury. Zrychleno bylo rovněž čerpání peněz z fondů EU.

Podpora rodin s dětmi se řadí k dalším úspěchům, za kterými stojí kroky sociálně demokratických ministrů. Vláda schválila snížení daně z příjmu pro rodiny s dětmi, zavedení porodného i na druhé dítě a státní program, který rozšíří kapacity mateřských škol.

ČSSD v neposlední řadě novelou příslušného zákona zatočila s byznysem, který se v posledních letech rozhořel na ubytovnách. Až šest stovek pracovníků úřadů práce se pak nově zaměří na bedlivější kontrolu vyplácení sociálních dávek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …