ČSSD umístila do Lidového domu kondolenční knihu

16.04.2015 14:21

Vedení sociální demokracie, které vyjadřuje upřímnou soustrast manželce, dětem a celé rodině zesnulého Stanislava Grosse, nechalo do informačního centra v Lidovém domě umístit kondolenční knihu.

ČSSD umístila do Lidového domu kondolenční knihu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stanislav Gross

Členové sociální demokracie i lidé z široké veřejnosti mohou vyjádřit soustrast s úmrtím Stanislava Grosse zápisem do kondolenční knihy. Tu dnes krátce po 13. hodině nechalo vedení ČSSD umístit do informačního centra, které se nachází v přízemí Lidového domu v pražské Hybernské ulici. 

Stanislav Gross vstoupil do ČSSD v květnu 1990 a už v září se stal členem jejího předsednictva. Stál také jako zakládající člen u vzniku Mladých sociálních demokratů (MSD), mládežnické organizace strany. V letech 1991-1994 byl jejím předsedou a první dobu svého funkčního působení současně vykonával funkci předsedy Rady mládeže Čech, Moravy a Slezska.  

Do celostátní politiky vstoupil Stanislav Gross po parlamentních volbách roku 1992, stal se poslancem nejprve České národní rady a po zániku československé federace poslancem Poslanecké sněmovny PČR. Tuto funkci vykonával 11 let, vždy přitom patřil k nejvýraznějším osobnostem poslaneckého klubu sociální demokracie.  

Politická dráha Stanislava Grosse vyvrcholila na přelomu století, kdy se stal postupně předsedou poslaneckého klubu (1995-2000), ministrem vnitra (2000-2004), statutárním místopředsedou strany (2001-2004), předsedou české vlády (2004-2005) a předsedou České strany sociálně demokratické (březen-září 2005).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …