ČSSD varuje před kolapsem Liberty Ostrava. Premiér Fiala musí okamžitě jednat!

18.12.2023 12:12 | Tisková zpráva

Česká suverenita sociální demokracie (ČSSD) s nelibostí sleduje situaci kolem kunčické huti Liberty Ostrava.

ČSSD varuje před kolapsem Liberty Ostrava. Premiér Fiala musí okamžitě jednat!
Foto: ČSSD
Popisek: Česká suverenita sociální demokracie - logo

„Přímo od zaměstnanců huti, a skrze mediální zprávy, dostáváme velmi zarážející informace. Ohroženo je 20 000 pracovních míst, což zahrnuje 6000 zaměstnanců přímo v huti a dalších 14 000 v přidružených firmách na Ostravsku. Máme vážné obavy o budoucnost huti a pracovní místa v regionu. Je neuvěřitelné, kam až to nechala zajít vláda premiéra Fialy. Díky neřešení energetické krize nás pravděpodobně čeká uzavření jednoho z největších podniků. A to vláda říkala, že nenechá nikoho padnout. Toto nás velice pohoršuje a rozčiluje,“ uvedl Petr Gawlas, předseda krajské organizace ČSSD a bývalý senátor.

Pravděpodobnost pádu Liberty Ostrava rapidně narůstá, což by mělo fatální následky pro region, kde mnoho firem a subdodavatelů je závislých právě na prosperující huti Liberty. Odbory již od počátku upozorňovaly na rizika, spojená s převzetím huti právě skupinou Liberty, a jen pod tlakem situace nakonec souhlasily. Evropská komise v roce 2019 sice transakci schválila, ale nyní je zřejmé, že obavy byly oprávněné.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43733 lidí

„Přiznám se, že jsem nepochopil páteční návštěvu ministra financí Stanjury (ODS) a ministra práce a sociálních věcí Jurečky (KDU-ČSL) u primátora v Ostravě. Vláda se k problému staví nezodpovědně. Ministerstvo financí a ministerstvo práce nevyřešilo vůbec nic. Jurečka jen nabídl mobilní úřad práce pro vystrašné zaměstnance. To je nepřijatelné. Tato vláda, a bohužel ani předchozí Babišova vláda, situaci nebrala vážně. Energetická krize je skutečností, a očekáváme, že premiér Fiala a ministr průmyslu Síkela přijmou razantní kroky. Je nezbytné vyvíjet tlak na současného majitele Guptu, který firmu evidentně neřídí dobře, a hledat strategického investora, který může podnik zachránit. Vláda by měla okamžitě přehodnotit svou energetickou politiku, neboť její neschopnost ničí nejen hutě v Ostravě, ale i další firmy po celé zemi," zdůraznil Jiří Paroubek, bývalý premiér České republiky.

Jiří Paroubek, který nedávno osobně navštívil Ostravu, varuje, že situace v huti Liberty Ostrava postupně eskaluje. ČSSD naléhá na premiéra Fialu, aby neprodleně přijal rozhodné opatření a zajistil budoucnost těchto pracovních míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL