Cabicar (TOP 09): Na navýšení platů sester žádá kraj o 16,9 milionu korun

18.08.2017 13:02

O částku 16,9 milionu korun pro 1121 vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků, kteří jsou zaměstnáni u poskytovatelů zdravotních služeb, žádá Královéhradecký kraj na Ministerstvu zdravotnictví.

Cabicar (TOP 09): Na navýšení platů sester žádá kraj o 16,9 milionu korun
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

„Do 15. srpna jsme shromažďovali požadavky od všech patnácti oslovených subjektů, kolik který na navýšení platů požaduje peněz a kolika zaměstnanců se navýšení týká. Vše jsme zkompletovali a na Ministerstvo zdravotnictví byla odeslána žádost s celkovou sumou 16,9 milionu korun,“ řekl náměstek hejtmana odpovědný za zdravotnictví Aleš Cabicar.

Navýšení platů zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu o dva tisíce korun se v Královéhradeckém kraji týká celkem 1121 pracovníků, z toho jich je 1004 v krajem založených nemocnicích a zřizovaných organizacích. Krajské organizace se o dotaci přihlásily všechny a ze sedmi ostatních subjektů, na které se dotační program vztahuje, se jich o dotaci přihlásilo šest.

Peníze navíc dostali zaměstnanci už za měsíc červenec

Nyní musí kraj počkat na rozhodnutí o přidělení dotace ze strany ministerstva. „Rozhodnutí o dotaci očekáváme na konci srpna. Pak bude předloženo ke schválení radě kraje a hned v září i zastupitelstvu. Bezprostředně po jednání zastupitelstva začneme uzavírat s poskytovateli zdravotních služeb jednotlivé smlouvy o poskytnutí dotace na výplatu peněz z ministerstva a fyzicky by je mohli jednotliví poskytovatelé dostat na konci září,“ popsal proces rozdělení peněz náměstek Cabicar.

Krajské organizace se s navýšením platů zdravotním sestrám a dalšímu zdravotnickému personálu ve směnném provozu již vyrovnaly. Peníze navíc dostali zaměstnanci, kterých se navýšení týká, už ve výplatě za měsíc červenec. „Nemocnice a příspěvkové organizace pokrývají prozatím navýšení z vlastních zdrojů a budou jim vyplaceny zpětně,“ dodal náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Seznam oslovovaných poskytovatelů zdravotnické péče, kteří žádají o dotaci na navýšení platů zdravotnických pracovníků ve směnném provozu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…