Cabicar (TOP 09): Záchranáři budou ještě lépe připraveni na mimořádné situace

25.08.2017 8:33

Cvičné figuríny i školicí pomůcky a simulátory – položky veřejné zakázky, jejíž vypsání odsouhlasila Rada Královéhradeckého kraje. Předpokládaná cena projektu na vybavení výcvikového a školicího střediska v Hradci Králové je bezmála 8 milionů korun. Většinu této částky pokryje evropská dotace, o kterou kraj žádal na přelomu loňského roku.

Cabicar (TOP 09): Záchranáři budou ještě lépe připraveni na mimořádné situace
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

„Rada Královéhradeckého kraje odsouhlasila vypsání veřejné zakázky na dodání simulátorů pro hradeckou výcvikovou základnu Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Předmětem zakázky je dodávka jedenácti simulátorů a cvičných figurín pro nácvik záchranářských technik, které zlepší podmínky výcviku našich záchranářů a připraví je ještě lépe na mimořádné situace,“ informoval Aleš Cabicar, náměstek hejtmana odpovědný za oblast zdravotnictví.

Maximální cena zakázky je 7,7 milionů korun vč. DPH. 90 % této částky pokryjí dotace (85 % půjde z Integrovaného regionálního operačního programu, do kterého kraj projekt přihlásil v prosinci roku 2016, 5 % přispěje stát). 10 % doplatí kraj ze svého.

Kromě dovybavení hradeckého výcvikového střediska má Královéhradecký kraj přislíbeny finance z dotačního programu i na 36milionový projekt na vybudování výjezdového stanoviště ZZS KHK v lokalitě Temný Důl a také na přístavbu u heliportu Letecké záchranné služby Hradec Králové, kde v současnosti probíhají vzdělávací semináře pro záchranáře a lékaře ZZS KHK či například pro členy horské služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…