Cabicar (TOP 09): Záchranáři budou ještě lépe připraveni na mimořádné situace

25.08.2017 8:33

Cvičné figuríny i školicí pomůcky a simulátory – položky veřejné zakázky, jejíž vypsání odsouhlasila Rada Královéhradeckého kraje. Předpokládaná cena projektu na vybavení výcvikového a školicího střediska v Hradci Králové je bezmála 8 milionů korun. Většinu této částky pokryje evropská dotace, o kterou kraj žádal na přelomu loňského roku.

Cabicar (TOP 09): Záchranáři budou ještě lépe připraveni na mimořádné situace
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

„Rada Královéhradeckého kraje odsouhlasila vypsání veřejné zakázky na dodání simulátorů pro hradeckou výcvikovou základnu Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Předmětem zakázky je dodávka jedenácti simulátorů a cvičných figurín pro nácvik záchranářských technik, které zlepší podmínky výcviku našich záchranářů a připraví je ještě lépe na mimořádné situace,“ informoval Aleš Cabicar, náměstek hejtmana odpovědný za oblast zdravotnictví.

Maximální cena zakázky je 7,7 milionů korun vč. DPH. 90 % této částky pokryjí dotace (85 % půjde z Integrovaného regionálního operačního programu, do kterého kraj projekt přihlásil v prosinci roku 2016, 5 % přispěje stát). 10 % doplatí kraj ze svého.

Kromě dovybavení hradeckého výcvikového střediska má Královéhradecký kraj přislíbeny finance z dotačního programu i na 36milionový projekt na vybudování výjezdového stanoviště ZZS KHK v lokalitě Temný Důl a také na přístavbu u heliportu Letecké záchranné služby Hradec Králové, kde v současnosti probíhají vzdělávací semináře pro záchranáře a lékaře ZZS KHK či například pro členy horské služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…