Čermák (ODS): Dát hlas Zemanovi? Volič si to vyhodnotí sám

09.01.2018 9:39

Chování a oficiální projevy současného prezidenta nejsou příliš dobrou vizitkou pro Českou republiku.

Čermák (ODS): Dát hlas Zemanovi? Volič si to vyhodnotí sám
Foto: ODS
Popisek: ODS

Do prezidentských voleb zbývá několik málo dní. Dnes jsem odpovídal na dotaz Parlamentních listů, co si myslím o doporučení koho volit z úst Tomáše Halíka. T. Halík řekl: „Dát hlas pro Zemana bych považoval za těžké morální provinění.“ Dle něj Zeman naši společnost svým chováním táhl dolů a rozeštvával, vážně poškozoval politickou kulturu i pověst země v zahraničí, dával občanům špatný příklad a činil nás nevěrohodnými v očích spojenců. Je prý nezpůsobilý vykonávat funkci prezidenta z důvodů zdravotních i morálních.

Můj názor a odpověď: Myslím si, že zdravotní důvody pana prezidenta tak nehendikepují, neboť s největší pravděpodobností nejde o onemocnění psychiatrické. Jde o jeho chování a oficiální projevy, které mnohdy nerespektují postoj vlády k politice naší země navenek i dovnitř. Jeho mnohdy neurvalé chování na veřejnosti také není příliš dobrou vizitkou pro naši zemi. Nicméně na rozdíl od pana Halíka si nedovoluji vyjadřovat se k tomu, zda dát hlas prezidentu Zemanovi či nikoliv, je těžké morální provinění proti zájmům země, neboť mám za to, že každý volič si to vyhodnotí sám.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…