Černochová (ODS): Občané očkovaní v zahraničí by se neměli nutit nechat se očkovat znovu

10.06.2021 16:47

Komentář první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS

Černochová (ODS): Občané očkovaní v zahraničí by se neměli nutit nechat se očkovat znovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Řada občanů ČR a také našich diplomatů se potýká s tím, že Česká republika dosud neuznává platnost jejich očkování proti nemoci covid-19, které podstoupili v zahraničí, a to ani v případě očkovacích látek certifikovaných v naší zemi. To je nejen nelogické, ale také diskriminující. Proto jsem dnes navrhla na jednání zahraničního výboru usnesení, ve kterém jsme vyzvali vládu, aby tento stav změnila. Je absurdní, aby se očkovaní občané museli nadále testovat či dokonce podstupovat další očkování, když se vrátí do své vlasti. Jsem ráda, že zahraniční výbor můj návrh usnesení většinově podpořil. Usnesení zní takto: ‚Zahraniční výbor PS PČR vyzývá vládu k přijetí všech nezbytných opatření k tomu, aby pro občany ČR, kteří byli ve třetích zemích očkováni proti nemoci covid-19 očkovacími látkami schválenými Evropskou lékovou agenturou a na základě národního certifikátu, platily při pobytu v ČR totožné podmínky jako pro občany očkované na území ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…