Černochová (ODS): Praha 2 se opět ocitne v centru dění

27.10.2019 9:20

Praha 2 bude spolupořadatelem akce „TOTALITA?! Multimediální průvodce Československem 1948 - 1989“.

Černochová (ODS): Praha 2 se opět ocitne v centru dění
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Rada městské části na svém posledním jednání rozhodla o spolupořadatelství akce „TOTALITA?! Multimediální průvodce Československem 1948 - 1989“. Praha 2 tak chce touto cestou podpořit ojedinělý projekt společnosti Media Park s. r. o., který umožní široké veřejnosti prostřednictvím moderní technologie pomyslný návrat v čase.

Karlovo náměstí v Praze 2 tak uzavře putování výstavy po českých a moravských městech a stane se ve dnech 11. – 17. listopadu 2019 dějištěm nevšední interaktivní výuky. Návštěvníci akce se budou moci díky prostorové velkoplošné projekci vrátit do předlistopadového období roku 1989. Emocionální zážitek pak vhodně doplní fakta prezentovaná na informačních panelech. Na projektu spolupracoval mj. historik Petr Blažek. 

„Praha 2 byla dějištěm celé řady událostí, které se vztahovaly k boji za svobodu a demokracii. V Borůvkově sanatoriu zemřel Jan Palach, na Novém Městě žilo a žije mnoho chartistů, studentský pochod vyšel před 30 lety právě z Albertova. Proto jsem velice ráda, že se tvůrci nového projektu, zaměřeného zejména na mladou generaci, obrátili právě na naši městskou část a Praha 2 se opět ocitne v centru dění,“ uvedla Jana Černochová, starostka Prahy 2.

„Tak významný okamžik českých dějin, jako je 17. listopad 1989, je potřeba si neustále připomínat. Proto vítáme i nové projekty, které se prostřednictvím moderní technologie snaží mladou generaci v tomto ohledu vzdělávat,“ dodal Jaroslav Šolc, místostarosta Prahy 2 pro oblast kultury a sportu.

Tento projekt je tak další doprovodnou akcí v rámci letošního 30. výročí sametové revoluce v Praze 2. Instalace bude přístupná každý den od 8:30 do 19:00 hod., kdy dopolední hodiny budou určeny především školám, zbylé časy široké veřejnosti.

Bližší informace o projektu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…