Černochová (ODS): To je skutečně gól do vlastní branky

07.02.2021 15:39

Komentář na facebookovém profilu k půlmiliardové pokutě pro Ministerstvo obrany

Černochová (ODS): To je skutečně gól do vlastní branky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Byť se jedná o nepravomocné rozhodnutí, více než půlmiliardová pokuta za zpackaný nákup víceúčelových vrtulníků je totální blamáž vedení resortu Ministerstva obrany a zejména pana náměstka Říhy, který ještě jako náměstek ministra pro akvizice měl management této zakázky na starosti. Je zcela absurdní, že tato zpráva přichází ve stejném týdnu, kdy jsme se dozvěděli, že pan Říha byl usazen do cela nové, uměle vytvořené náměstkovské židle.

Velmi mne mrzí, že tato pokuta zcela boří dobrý dojem z toho, že se v uplynulých letech na Ministerstvu obrany podařilo rozhýbat zásadní modernizační projekty. To je skutečně gól do vlastní branky, a navíc v momentě, kdy politici napříč spektrem téměř unisono bojují za každou miliardu pro armádu.

Za zcela neférové jednání, které pohrdá loajalitou a podporou výboru pro obranu armádě, považuji to, že pan ministr Metnar ani neráčil výbor o této katastrofě informovat na naší schůzi, kde jsme se rozpočtem a zakázkami také zabývali! Nikdy v minulosti neměla armáda ze strany výboru pro obranu tak silnou podporu. Ovšem důvěra je vždy oboustrannou záležitostí a zamlčování zásadních informací je důvodem k její ztrátě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…