Černochová (ODS): Veterány nemá řešit voják? Od kdy a proč?

10.11.2019 15:02

Komentář na facebookovém profilu k personální změně organizační struktury Ministerstva obrany

Černochová (ODS): Veterány nemá řešit voják? Od kdy a proč?
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

V úterý a ve středu máme výbor pro obranu a budeme se ptát i na tuto nepochopitelnou a účelovou personální změnu organizační struktury MO.

Plukovník Stehlík toho udělal pro veterány a odbojáře, nejenom druhého, ale i třetího odboje, v posledních desítkách let opravdu hodně. A teď má být odejit z ministerstva, protože veterány nemá řešit voják? Od kdy a proč? Jestli mu nechtěli prodloužit závazek, měli mu to říct rovnou, ale schovávat se za organizační změnu a “zcivilnění” tohoto vojenského místa je zbabělé a podlé. A Eda Stehlík by byl blázen, když by se do takto účelového výběrového řízení přihlásil jako “civil”!

To vše se odehrává v době, kdy se na akcích na počest válečných hrdinů, odbojářů a legionářů promenují lidé s pochybnou předrevoluční a porevoluční minulostí a chováním řeznických psů - jak vůči veteránům, tak vůči všem kolem - jako je předseda Jednoty Československé obce legionářské Praha 2 Jaroslav Syrový, nebo předseda ČSBS Vodička. Ten navíc každoročně dostává miliony ze státního rozpočtu, protože se kamarádí se “správnými” lidmi. I letos má v plánu rozpočtu pro rok 2020 svoje miliónky.... Ostuda. Tohle Ministerstvu obrany léta nevadí, tohle je podle nich v pohodě a přechází to mlčením?

A erudovaný Eduard Stehlík končí, tihle lidé zůstávají. Smutný obraz dneška, 30 let od Sametové revoluce...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…